Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pápež zavolal študentovi (19), navrhol mu tykanie
Zdielať na

Pápež zavolal študentovi (19), navrhol mu tykanie

PADOVA / Pápež František sa stále usiluje o tom, aby ho ľudia vnímali inak ako jeho predchodcov. Mnohí veriaci i neveriaci ho označujú za milšieho a uvoľnenejšieho. Dokázal to opäť. Zavolal 19-ročnému študentovi a navrhol mu tykanie.

Navrhol mu tykanie

"Som pápež František, môžeš mi tykať," predstavil sa pápež študentovi Technickej vysokej školy z Padovy. Telefonovali spolu osem minút. Nešlo pritom o prvý prípad, kedy súčasný pápež zavolal obyčajnému smrteľníkovi, píše v tejto súvislosti zahraničná agentúra APA. 

Študent Stefano Cavizza predtým napísal Františkovi list do jeho letného sídla Castel Gandolfo, odpoveďou bol telefonát. "Nemohol som tomu uveriť. Približne osem minút sme sa smiali a vtipkovali. Zavolal okolo 17:00, na prvýkrát ma doma nezastihol," povedal Stefano benátskemu denníku Il Gazzettino.

Časť rozhovoru sa niesla vo vážnom duchu. "Vyzval ma, aby som za neho modlil. Udelil mi požehnanie a ja som v sebe pocítil veľkú silu. Bol to najkrajší deň môjho života," uázavrel Stefano.

Prekvapuje svojou spontánnosťou

Pápež František veriacich neustále prekvapuje svojou spontánnosťou. Pred niekoľkými dňami pápež telefonoval bratovi nedávno zastreleného zamestnanca benzínovej pumpy, aby mu poskytol útechu.

51-ročný muž na vozíku zo severotalianskeho mesta Pesaro predtým príbeh napísal pápežovi v liste a dal najavo svoj hnev z vraždy aj na Facebooku. "Pane, tentokrát ti to nemôžem odpustiť," napísal zúfalý muž.

V Brazílii robil ochrankárom vrásky na čele

Priateľské a vrúcne správanie sa pápeža Františka, robí vrásky na čele ochrankárom, ktorí ho sprevádzajú na oficiálnej návšteve v zahraničí. Uvítanie v Rio de Janeiro veriacimi bolo viac ako vrúcne. Pozrite si video... 

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy