Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mária (4) z osady má viac ako 10 000 rodičov
Zdielať na

Mária (4) z osady má viac ako 10 000 rodičov

ATÉNY / Pátranie po rodičoch blonďavého anjelika z Grécka pokračuje. Každým dňom sa hlásia noví a noví nešťastní rodičia, ktorí si myslia, že ide o ich stratené dieťa. Manželia z amerického Missouri však vôbec nepochybujú o tom, že Mária je práve ich ukradnutá dcérka.

Je rovnaká ako naša malá

Pred dvoma rokmi boli Jeremy a Deborah najšťastnejšími rodičmi na svete. O svoj blonďavý poklad sa starali, hýčkali ju a rozmaznávali. V jeden deň sa však všetko zmenilo. Do ich domu vtrhli neznámi muži a malé dievčatko im ukradli. Jeho rodičia veria, že Mária z Grécka je v skutočnosti ich malá Líza.

"Má rovnaké črty ako naša malá. Rovnakú farbu očí," hovorí Lízina mama Deborah Bradley. Debrino presvedčenie o tom, že našla svoju dcérku nedokázalo zlomiť ani to, že Líza by dnes mala približne 3 roky, zatiaľčo Márii tipujú 5 až 6.

Požiadali o vzorky DNA

"Líza bola vždy veľmi veľká na svoj vek," opisuje Deborah. Polícia už kontaktovala Interpol a požiadala o Máriine vzorky DNA, aby ich vedela porovnať s DNA tejto dvojice a potvrdiť, alebo vyvrátiť to, že ide o ich dieťa.

"Zatiaľ to nevyzerá tak, že by išlo o dievča, po ktorom by sme pátrali, ale určite chceme túto možnosť definitívne potvrdiť, alebo vyvrátiť," informuje Robert Lowery z Centra pre nezvestné deti.

Linka pomoci, ktorú v Grécku zriadili pre pomoc pri pátraní po Máriiných rodičoch je horúca, ako austrálsky buš. Počet rodičov, ktorí si myslia, že blonďavý anjelik je práve ich dievčatko už prekročil 10 000, na stránkach charitatívnej organizácie sa premlelo vyše pol milióna ľudí. Zatiaľ však bezvýsledne.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy