Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dva mesiace nedostal mzdu, na protest si zašil ústa
Zdielať na

Dva mesiace nedostal mzdu, na protest si zašil ústa

SOČI / Blázon, či skôr zúfalec. Tak môže pôsobiť stavebný robotník, ktorý pracuje na budovaní olympijskeho mestečka v ruskom Soči. Na protest proti nevyplácaniu miezd si niekoľkými stehmi zašil ústa. Video, na ktorom s transparentom mlčky stojí pred budúcim tlačovým centrom ZOH, zverejnili ruské blogy. Muž nedostal výplatu už dva mesiace.

Bezpečnostné opatrenia budú miernejšie

Bezpečnostné opatrenia počas zimných olympijských hier, ktoré sa budú konať v februári 2014 v ruskom Soči budú mierne, neviditeľné a menej prísne než v Londýne. "Zaistenie bezpečnosti bude v zásade neviditeľné, nebude na očiach a nebude obťažovať ani návštevníkov ani účastníkov olympijskych hier v Soči," povedal predstaviteľ ruskej Federálne bezpečnostnej služby (FSB Alexej Lavriščev. 

Opatrenia budú podľa neho rovnako dosť mierne. "V porovnaní s poslednými olympijskými hrami v Londýne nepodnikneme také prísne kroky," dodal. Poukázal pritom na to, že minulý rok v uliciach britskej metropole hliadkovali vojaci. "My to neplánujeme," uisťoval.

Prestížna záležitosť Putina

"Na olympijských športoviskách, na verejných miestach, v uliciach, všade boli bezpečnostné kamery, s upozornením dokonca aj na toaletách. My také opatrenia určite nepríjmeme," tvrdí Lavriščev.

ZOH v Soči sa budú konať od 7. do 23 februára. Nasledujúci mesiac od 7. do 16. marca sa uskutočnia paralympijske hry. Zimná olympiáda je vnímaná ako obľúbený projekt a vec osobnej prestíže prezidenta Vladimíra Putina, ktorý chce za každú cenu predísť akémukoľvek ohrozenou priebehu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy