Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO. Frajerka sa viezla načierno, a tak napadol revízorov
Zdielať na

VIDEO. Frajerka sa viezla načierno, a tak napadol revízorov

PRAHA / Práca revízora je dosť nevďačná. Najmä v Prahe, kde niet núdze o šarvátky s naštvanými pasažiermi. Dokazuje to aj video, ktoré sa objavilo na internete. Zachytáva agresívneho mladíka, priateľa pasažierky, ktorá sa viezla na čierno.

Jedného zmlátil a utiekol

Revízori práve kontrolovali mladú ženu, vo chvíli, keď vystupovala z električky. Muži potom čakali na hliadku mestskej polície, a zrazu sa objavil asi priateľ dievčiny a jedného z revízorov zmlátil a so ženou utiekol.

"Jeden je momentálne práce neschopný, to znamená, že došlo k zraneniu, ktoré mu nedovoľuje ísť do práce," vysvetľuje hovorca dopravného podniku Praha Mgr. Peter Vorlíček. Konfliktov v MHD pribúda. Nie je týždeň, aby sa v centre Prahy nestrhla nejaká bitka. "Nie je to nič mimoriadne, deje sa to veľmi často," dodáva Vorlíček.

Držať niekoho na mieste smie len polícia

Podľa niektorých právnikov ale zákon nedodržali ani revízori. Môžu kontrolovať cestujúcich, ale nesmú ich držať na mieste. "Zadržať niekoho a držať ho tam, to môže iba polícia. Kde by sme to boli, keby občania zadržiavali iných občanov len pre nezaplatené cestovné," vysvetľuje právnik Jaroslav Ortman. Sú to medzery v zákonoch, tvrdí dopravný podnik a volá po väčších právomociach revízorov.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy