Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Petr K. poslal českým vyšetrovateľom tajomný balíček
Zdielať na

Petr K. poslal českým vyšetrovateľom tajomný balíček

HURGHADA, PRAHA / Prokuratúra v Egypte opäť rokovala so zástupcami českého veľvyslanectva o osude Petra Kramného. Muža, ktorý je už viac než dva mesiace v Egypte a čaká na to, až tamojšia polícia vyšetrí záhadné úmrtie jeho dcéry a manželky.

Nevie sa, dokedy Kramný v Egypte ostane

Je koniec júla, v egyptskom hoteli umiera matka so svojou dcérou. Otec končí v nemocnici. Špekulácie o tom, čo sa vlastne v Egypte stalo, naberajú na intenzite. Muž nesmie minimálne dva mesiace vycestovať z Egypta. Čaká na koniec vyšetrovania. Nad prípadom visí veľký otáznik. Mal niečo spoločného so smrťou svojej najbližšej rodine či nie?

Po dvoch mesiacoch ale Petr Kramný do Česka nesmie a po 8. októbri je jasné, že egyptská prokuratúra prípad stále neuzavrela. "Z utorňajšieho pojednávania na prokuratúre vyplynulo, že vyšetrovanie naďalej pokračuje. Čaká sa na záver pitevnej správy a taktiež policajnej správy," hovorí hovorkyňa zahraničných vecí Českej republiky Johana Grohová.

Dozvedieť sa jasný termín, kedy toto zdĺhavé vyšetrovanie skončí, je prakticky nemožné. "Náš pán veľvyslanec v Káhire sa na prokuratúre na toto spýtal. Snažil sa vysvetliť, že tá situácia je dlhodobo neudržateľná, no žiadne termíny nám oznámené neboli," doplnila Grohová.

Na bezvýslednú situáciu tak zareagoval aj brat mŕtvej Moniky, ktorý poslal dopis i do kancelárie prezidenta. Čo presne ale obsahoval, zatiaľ Hrad prezradiť nechce. "Pán prezident poveril touto otázkou riaditeľa zahraničného odboru. Pán Kmoníček je v stálom kontakte tak s ministrom zahraničných vecí ako aj s našim veľvyslancom v Egypte. V tejto chvíli nebudeme túto situáciu ďalej komentovať," vyjadrila sa hovorkyňa českého prezidenta Hana Burianová.

Česi vraj mali o balíček veľký záujem

Pomôcť aspoň českým vyšetrovateľom sa rozhodol aj Petr Kramný. Ten z Egypta poslal tajomný balíček. "Povedali, že o to majú obrovský záujem. Že to vnesie do prípadu nové svetlo. Myslím si, že to veľmi pomôže. Teda u nás. Neviem, akým spôsobom to pomôže tu. Či uveria tomu, čo im povie ostravská kriminálka. Nemôžu vraj zasahovať do vyšetrovania Egypťanov, tak uvidíme, " tvrdí Petr Kramný. 

"Do tejto doby moravsko-sliezki kriminalisti nedostali žiadnu zásielku tohto typu," hovorí hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková. Podľa českého konzulátu by mohla byť lehota, po ktorú nemôže Kramný vycestovať z Egypta, predĺžená až o tri mesiace.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy