Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľ obchodu našiel vrecúško. S popolom mŕtvej ženy (†80)
Zdielať na

Majiteľ obchodu našiel vrecúško. S popolom mŕtvej ženy (†80)

KANSAS / Možno sa to stalo už aj vám. Zabudli ste si v obchode peňaženku, doklady alebo niečo podobné. To sa jednoducho stáva. To, že by niekto zabudol v obchode svoju spopolnenú matku či babičku, to už také bežné nie je. Majiteľ obchodu, v ktorom sa to stalo, len neveriacky krúti hlavou.

Vrecúško s popolom zosnulého

"Ľudia tu už pozabúdali telefóny, kľúče, ale nikdy nie toto," hovorí majiteľ obchodu Charlie. Malé vrecúško s popolom zosnulého. Vďaka priloženému papieriku majiteľ obchodu presne vie, koho pozostatky tam sú. Helen Dapron sa narodila v roku 1930 a zomrela o 80 rokov neskôr.

"Pre niekoho je tento popol určite veľmi dôležitý. Ak by to bol môj príbuzný, určite by som spravil všetko preto, aby som ho našiel," hovorí majiteľ obchodu Charlie, ktorý sa už pokúsil vypátrať majiteľa na vlastnú päsť.

Nepomohol ani inzerát na internete

Keď nepomohol oznam na dverách, zverejnil inzerát na internete. Stále však bez úspechu. Až privolaným novinárom sa podarilo zistiť, že Helen žila v Arizone, viac ako tisíc kilometrov od miesta, kde ju našiel Charlie. "Musím ju vrátiť tomu, komu patrí. Veď je to predsa niekoho babička," hovorí Charlie.

Obchodník teraz dúfa, že sa mu podarí skontaktovať s Heleninými potomkami, aby jej popol vrátil tým, pre ktorých určite veľa znamená.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy