Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
700 eur v bankomate. Zlodej okradol roztržitého majiteľa
Zdielať na

700 eur v bankomate. Zlodej okradol roztržitého majiteľa

TRNAVA / Stáva sa to - hovoríme o zabudnutých peniazoch v bankomate. Sú takí, ktorí keď nájdu cudzie peniaze, vrátia ich roztržitému majiteľovi. Presne takému z Trnavy teraz chýba 700 eur. Nálezcovi, ktorý si peniaze ponechal, však hrozí väzenie...

Pre roztržitosť prišiel o 700 eur

Záznam z bezpečnostnej kamery ukazuje 42-ročného Trnavčana, ako si z bankomatu vyberá peniaze. O rameno si pridŕžal telefón a v roztržitosti kartu síce vybral, no peniaze nechal tam. Za asi 4 minúty prešli vôkol viacerí okoloidúci. Jeden z nich si peniaze všimol a v priebehu pár sekúnd bol bohatší o 700 eur.

Privlastnením si cudzích peňazí však neznámy muž spáchal trestný čin. "Poverený policajt začal trestné stíhanie pre zatajenie veci. Za takýto skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Zachrániť ho môže záznam

To hrozí každému, kto si prisvojil cudziu vec v hodnote minimálne 266 eur. Ak ale chcete spraviť dobrý skutok, peniaze roztržitému majiteľovi vráťte, alebo sa obráťte na banku alebo políciu. Majiteľovi neostáva nič iné, ako kontaktovať políciu.

"Aby si vyžiadala od banky záznam z kamery. V takom prípade je možné, že polícia tohto páchateľa vypátra," povedala hovorkyňa Slovenskej bankovej asociácie Monika Klobušická. Nie vždy sa to však podarí...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy