Polojasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Nekúpite Pražský hrad? Je na predaj!
Zdielať na

Nekúpite Pražský hrad? Je na predaj!

PRAHA / Chceli by ste si kúpiť najvýznamnejšiu českú pamiatku? V tomto prípade Pražský hrad? Máte jedinečnú príležitosť - ponúka ho totiž istá realitná kancelária, aj keď sama potvrdzuje, že má nevyčísliteľnú hodnotu.

EÚ dala realitke za pravdu

Skvelý výhľad, množstvo izieb a hlavne veľmi lukratívna poloha. Taktiež bydlisko po Rudolfovi či Václavovi Havlovi. To všetko je teraz k dispozícii. "Nehnuteľnosť s úžasným investičným potenciálom. Rozľahlý hradný komplex s plochou 70 000 m2. Chcete Pražský hrad? Máte jedinečnú príležitosť," hovorí sa vo videu realitnej kancelárie. 

Hrad mám, samozrejme, nevyčísliteľnú hodnotu, tvrdí realitka. Inzerátom chce upozorniť na to, že vláda údajne nerešpektuje právo na vlastníctvo. V prehlásení je to, že svoj názov Czech Point 101 si zaregistrovala už v roku 2006. Ibaže o dva roky neskôr, sa takisto volajú centrálne miesta úradov, kde si môžete napríklad vytlačiť list vlastníctva na byt či výpis z registra trestov.

To sa realitke nepáči. "Za svoju ochrannú známku sme bojovali aj na úrovni Európskej únie, ktorá nám dala za pravdu. Česká vláda ale rozhodnutie ignorovala a ani nám neuhradili súdne trovy," sťažuje sa ďalej vo videu realitka.

Ministerstvo vnútra ČR sa bráni

Ministerstvo sa ale bráni. Podľa neho zatiaľ vyhráva všetky spory a dokonca sa mu podarilo na Úrade priemyslového vlastníctva ochrannú známku realitnej spoločnosti zrušiť.

"Ich zaregistrovanie ochrannej známky bolo špekulatívne a to vzhľadom k tomu, že v tej dobe sa už vedelo, že my pripravujeme podobný projekt. Taktiež vzhľadom k tomu, že spoločnosť Czech Point 101 sa celú dobu snaží o mimosúdne vyrovnanie," tvrdí hovorca ministerstva vnútra Českej republiky Jiří Korbel. To ale realitka popiera. Časť financií zo odvolacích súdnych sporov, ktoré by vyhrala, sľúbila dať na charitu. 

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy