Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO. Toto je novodobý Beethoven! A má len 5 rokov
Zdielať na

VIDEO. Toto je novodobý Beethoven! A má len 5 rokov

PEMBROKE PINES / Zahrá celú Beethovenovu sonátu, ktorú sa naučil za tri týždne. Má neuveriteľnú fotografickú pamäť, čo mu umožňuje hrať na klavíri bez toho, aby sa díval na noty. Hrá ako malý diablik - tento chlapček má len 5 rokov, no predpovedajú mu kariéru hodnú Beethovena alebo Mozarta! Vypočujte si ho...

Fotografická pamäť

Toto je malý, 5-ročný Jacob Velasquez. Na ockovom klavíri sa naučil hrať ešte ako 4-ročný, no to rodičia nečakali, že jeho schopnosť reprodukcie diel hudobných velikánov sa za rok vyšperkuje na neuverenie. Sonátu, ktorú niektorým trvá naučiť sa niekoľko mesiacov, on zvládne za pár dní či týždňov. Na noty mu stačí pozrieť sa len raz a už aj vie, čo a ako má skladbu zahrať.

Beethovenova Sonáta za tri týždne

Malý klavirista pochádza z floridskej Pembroke Pines. Celé prekvapenie začalo jedného dňa, kedy hudbu z obývačky začula jeho matka. Myslela si, že to hrá manžel Willie. "Willie však bol v práci, ja som bola v kuchyni a z obývačky som začula pieseň, ktorú Willie hral predchádzajúci večer," povedala mamička Jacoba pre miestnu miamskú stanicu Local 10. "Prišla som a zbadala Jacoba, bol to on!"

Podľa jeho učiteľky sa počas jednej hodiny dokáže naučiť to, čo iný počas mesiacov tvrdej práce. Na svojom rováši má pritom už niekoľko vyznamenaní! Jedinou nevýhodou malého chlapčeka je, že nedokáže dočiahnuť na pedále klavíra a tak si hru musí prispôsobovať. A keď sa ho spýtali, prečo rád hrá na klavíri? "Lebo som sa naučil všetky pesničky," odpovedal Jacob.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

local10.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy