Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
UNIKÁTNE VIDEO. Delfíni sa doslova zviezli na veľrybe
Zdielať na

UNIKÁTNE VIDEO. Delfíni sa doslova zviezli na veľrybe

DANA POINT / Takáto spolupráca sa zvyčajne len tak nevidí. Unikátne video sa podarilo nakrútiť posádke istej výletnej lode blízko kalifornského pobrežia. Najväčší na svete žijúci živočích vôbec - vráskavec ozrutný svojou plavbou vytváral tlakovú vlnu, ktorú zase pre hru využili malé delfíniky.

Unikátna spoločnosť aj video

Video nakrútila posádka lode Dolphin Safari. "Podarilo sa jej zachytiť úžasné medzidruhové video delfínov skákavých, ktorí surfovali pred vráskavcom ozrutným," komentoval pre dolphinsafari.com kapitán lode Dave Anderson. "Ide o unikátny zážitok, pretože vidieť tieto živočíchy spolu je vzácnosťou."

Flipper verzus najväčší živočích na svete

Podľa kapitána si takto delfíni užívajú vlny, keď plávu popri lodiach, tentokrát však využili tlakovú vlnu, ktorú veľryba vytvárala svojím vynorovaním a ponorom. Skutočne vidieť v rovnakej spoločnosti túto veľrybu a tento druh delfína, ktorého poznáte aj z filmu Flipper, je dosť zriedkavé.

Delfín skákavý zvyčajne dorastá do veškosti dvoch až štyroch metrov, naopak vráskavec ozrutný, najväčší, na našej planéte vôbec žijúci živočích zase do viac ako 30 metrov a váži 170 a viac ton. Ide pritom o ohrozený druh. Podľa posádky lode mal tento vráskavec tak od 20 do 24 metrov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy