Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
FOTOGALÉRIA. Takto rozhádala Sýria svetové veľmoci
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Takto rozhádala Sýria svetové veľmoci

PETROHRAD / Pred piatkovým začiatkom summitu skupiny najväčších ekonomík sveta G-20 v ruskom Petrohrade sa početné arabské a medzinárodné organizácie vyslovili rozhodne proti vojenskému útoku na Sýriu, informovala tlačová agentúra DPA.

Prekonajte svoje rozpory

Spolu 265 arabských občianskych organizácií vyzvalo amerického prezidenta Baracka Obamu a ruského prezidenta Vladimira Putina, aby prekonali svoje rozpory. Svetové spoločenstvo podľa nich musí nájsť konsenzus a usilovať sa o riešenie sýrskeho konfliktu dosiahnuté rokovaniami.

Humanitárna organizácia Oxfam apelovala na hlavy štátov a vlád na summite G-20, aby sa zasadili za okamžité prímerie. "Vojenská intervencia nie je odpoveďou a skrýva v sebe nepredvídateľné a škodlivé následky pre celý región," uviedla.

100 000 obetí

Situácia v Sýrii je v súčasnosti "najväčšou humanitárnou krízou na svete", zdôraznili mimovládne organizácie. Konflikt v krajine si od svojho vypuknutia pred dva a pol rokom vyžiadal vyše 100 000 obetí na životoch. Dva milióny Sýrčanov registrujú ako utečencov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy