Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Sex trochu inak! Nové eko-erotické hračky
Zdielať na

Sex trochu inak! Nové eko-erotické hračky

PARÍŽ / Francúzi sa dlhodobo pýšia svojimi schopnosťami v milostnej oblasti. Teraz sa ale objavujú podnikatelia, ktorí ponúkajú úplné iný tovar a služby. Cieľ je jasný: osloviť ekologicky uvedomelých zákazníkov a obohatiť ich sexuálny život.

Bio produkty už aj v erotickom priemysle

Keď pred dvomi rokmi uviedol Frederic Donnat na trh prvý rad stopercentne organickej "erotickej kozmetiky", vyplnil tým dieru na trhu, ktorá bola podľa neho "oveľa zaujímavejšia ako bežné bio kozmetické produkty." Odvtedy, hovorí majiteľ francúzskej firmy Divinextases, sa predaj strojnásobil na 450-tisíc eur. Potom čo svoj online predávaný sortiment premenil na eko-erotické produkty, získali i nálepku kvality od francúzskeho národného zväzu organických výrobkov.

V súčasnosti ponúka osem produktov, ale v budúcom roku chce pridať ďalšie štyri a začať ich vyvážať do Švédska a Nórska. Od balzamov na rozbolené pozadie po intímne parfémy. Všetky tieto produkty sa vyrábajú vo Francúzsku z udržateľných materiálov a overených zdrojov. Namiesto palmového oleja obsahujú napríklad včelí vosk a balia sa do recyklovateľných obalov.

"Postarajte sa o lásku" je heslo firmy Laboratoires Claude, výrobcov organických piluliek, ktoré sa môžu užívať buď ako jednorázové povzbudenie alebo ako dlhodobá terapia pre zvýšené potešenie. Táto značka je zatiaľ vo svojom obore jediná, ktorej bio pilulky sa predávajú v lekárňach, obchodoch s biopotravinami a v sexshopoch. V budúcnosti však chce rozšíriť ponuku i na afrodiziakálne čaje alebo cukor, poznamenala riaditeľka firmy Fleur Phelipeauová.

"Osemdesiat percent produktov na trhu obsahuje viagru, ktorá môže byť pre starších mužov nebezpečná," povedala Phelipeauová, ktorá potencionálnych zákazníkov uisťuje, že v kapsuliach jej firmy sa používajú iba organické rastliny. Jednou zo zložiek je napríklad maca peruánská, ktorú muži v Andách dlhodobo používajú k posilneniu libida.

Vibrátor poháňaný výhradne slnečnou energiou?

Ďalšie značky sa snažia pritiahnuť ekologicky uvedomelých zákazníkov iniciatívou, ktorá pomáha svetovým lesom. Britská spoločnosť French Letter predáva kondómy vyrobené z prírodného kaučuku zbieraného v lesoch, ktoré sú spravované udržateľným spôsobom. Veľkým lákadlom je i sľub francúzskeho internetového serveru Les potešenia, že za každú predanú sexuálnu hračku vysadí strom v Amazónii.

Zelenou premenou prechádza i technológia, ktorá povzbudzuje sexuálne radosti. Napríklad francúzska značka Passage du Desir vlani uviedla na trh dobíjajúce batérie do vibrátorov. Keď predaj týchto "intímnych" produktov zvýšila o 20 percent, plánuje prezident firmy Patrick Pruvot ďalšiu ekonomickú novinku - vibrátor poháňaný výhradne slnečnou energiou.

Viete, že zrejme jediné miesto na svete, kde tolerujú sex na pláži, je Rio de Janeiro? V iných mestách a štátoch vám za to hrozí väzenie. A nielen za to. Do väzenia vás môže dostať aj jediná fotka. Na čo všetko si teda treba dať pozor na dovolenke v zahraničí pozor?

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy