Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hannah (16) uniesli. Príbuzní muža tvrdia, že únosca je otcom
Zdielať na

Hannah (16) uniesli. Príbuzní muža tvrdia, že únosca je otcom

SAN DIEGO / Začiatkom augusta sledoval celý svet únos 16-ročnej Hannah z amerického mesta Sand Diego. Uniesol ju muž, ktorý zabil a podpálil jej matku aj brata. V prípade sa stále objavujú nové fakty.

Vrah mal aj životnú poistku v hodnote 116 tisíc dolárov, ktorú napísal na meno starej matky unesenej Hannah. Do medzinárodného pátrania boli zapojení aj bežní občania. Tí dostali SMS správu od polície s informáciami o hľadanom vozidle.

Polícia najprv predpokladala, že 40-ročný James Lee Dimaggio, blízky priateľ rodiny Andersonovcov, má v aute okrem 16-ročnej Hannah aj jej 8-ročného brata Ethana.

Únosca podpálil matku aj brata Hannah

Polícia neskôr identifikovala jeho telo a telo jeho matky, ktoré našli uhorené v dome únoscu. Po týždni pátrania zabila páchateľa FBI v štáte Idaho. Tam sa ukrýval v lese. "James lee DiMaggio bol zastrelený a zabitý agentom FBI," uviedol William Gore, šerif zo San Diega.

Hannah sa v bezpečí vrátila k svojmu otcovi. Vo štvrtok tento týždeň prvýkrát po únose prehovorila v americkej televízii NBC. "Na začiatku som bola obeť, ale potom ako mi všetci pomáhajú sa už tak necítim," povedala Hannah.

Jamesova rodina žiada DNA testy

Motívom únosu mala byť údajná zamilovanosť 40-ročného Jamesa k mladému dievčaťu. Jamesova rodina požiadala o DNA testy. Tvrdia, že bol biologickým otcom Hannah a jej brata.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy