Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sarah (3) mal uniesť otec, polícia rozbehla pátranie
Zdielať na

Sarah (3) mal uniesť otec, polícia rozbehla pátranie

NITRIANSKE SUČANY / Obrovský stres prežíva v týchto dňoch Ľudmila Kmeťová z Nitrianskych Sučian pri Prievidzi. Jej priateľ jej vzal ich spoločné dieťa. Malú Sarah, ktorá o mesiac oslávi tri roky, si bral s tým, že ju ide ukázať starej mame. Odvtedy ju nikto nevidel. Matka je presvedčená o tom, že ju predal svojej sestre.

Povedal, že chce malú ukázať babke

Sarah odniesol z domu jej otec a bývalý priateľ pani Kmeťovej s tým, že ju ide ukázať svojej mame. Stalo sa tak 6. augusta. Odvtedy nemá matka o svojej dcérke žiadne správy.

"Tak sa zobrali, že idú do Prievidze za babinou, že mi ju o hodinu dovezie, ale nedoviezol," vraví pani Kmeťová. Jej bývalý priateľ prišiel iba sám a chcel, aby mu dala dcérkine veci, že s ňou ide preč.

"Pýtala som sa, kde mám malú. On, že ja ho uvidím až po súde, žejehjo sestra pozná veľa advokátov, že ona ich podplatí," dodáva ďalej skormútená žena.

Po dievčatku pátra aj polícia

Odvtedy s ňou jej bývalý priateľ nekomunikuje. Zdržiava sa na neznámom mieste. Po Sarah pátrajú aj policajti. "Nezvestná Sarah je vysoká 80 až 90 centimetrov, má špinavé blond vlásky, dlhé po plecia a modré oči," hovorí trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Kto odníme dieťa, ktoré je v starostlivosti alebo opatere rodiča, dopustí sa trestného činu únosu," hovorí advokát Ján Kanaba.

Pani Kmeťová je presvedčená o tom, že jej bývalý priateľ odviezol Sarah do Rakúska k jeho sestre. Tá podľa jej slov chcela dievčatko získať už v minulosti. "Ak ju vyviezol do cudziny, tak tento trestný čin spáchal ešte aj s ľsťou a tam je sadzba až päť rokov," vysvetľuje advokát.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy