Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krutý žart! Kamaráta poliali benzínom a podpálili
Zdielať na

Krutý žart! Kamaráta poliali benzínom a podpálili

RZESZÓW / Nevinný žart a hra. Týmito slovami opísali dvaja bratia čin, ktorý spáchali na svojom mladšom kolegovi. Toho počas služby v pekárni obliali benzínom a zapálili. Muž teraz s ťažkými popáleninami bojuje o život.

Šikana v práci

Dvaja bratia pracujúci v miestnej pekárni v Poľskom Rzesówe, sa rozhodli dať príučku svojmu mladšiemu kolegovi. Zatiahli ho do bočnej miestnosti. Na to, čo sa v ňom stalo, pravdepodobne nikdy nezabudne. Podľa polície mali kolegu zviazať a poliať horľavinou, ktorú následne zapálili.

"V jednej chvíli ho zatiahli na toaletu a poliali benzínom, ktorý zapálili," dodal hovorca poľskej polície Dariusz Nowak.

Popáleniny na 40 percentách tela

Celú udalosť videla aj jedna z pracovníčok pekárne. Tá okamžite zavolala záchranárov. Tí mladého Mariuša previezli sanitkou do nemocnice. Jeho stav bol ale natoľko vážny, že ho museli vrtuľníkom previezť na špeciálnu klinku na druhom konci krajiny. "Pacient má popáleniny 3. stupňa na 40 percentách tela. Momentálne je v umelom spánku. Jeho stav je vážny ale stabilizovaný," upresnila hovorkyňa nemocnice Katarzyna Waldnicka.

Polícia mladšieho z bratov zadržala priamo na mieste. Starší ale utiekol a schoval sa v podkroví svojho rodinného domu.

Malo ísť vraj len o žart

Tam muža policajti ale rýchlo vypátrali a odviedli v putách. Obaja obvinení sa k činu nakoniec priznali. Údajne malo ísť iba o žart, ktorým sa snažili nováčika zastrašiť a vybudovať si rešpekt. "Oboch bratov sme zadržali a prokurátor ich už obvinil z trestného činu poškodenia tela inej osoby. Za to im hrozí až 8-ročný trest," upresnil Dariusz Nowak.

Ako celý prípad dopadne zatiaľ nie je jasné. Mladý Mariuš, ktorý bol v pekárni na brigáde, aby si počas prázdnin privyrobil sa ale zo svojich zranení bude spamätávať pravdepodobne ešte niekoľko mesiacov.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 17:50.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy