Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Pokus o vraždu Krejčířa. V štýle Jamesa Bonda, tvrdí
Zdielať na

Pokus o vraždu Krejčířa. V štýle Jamesa Bonda, tvrdí

JOHANNESBURG / český podnikateľ Radovan Krejčíř v Juhoafrickej republike údajne unikol pred pokusom o vraždu. Pred jeho kanceláriou v Johannesburgu sa ho niekto v stredu ráno pokúsil zastreliť pomocou diaľkovo ovládanej zbrane. Bolo to vo chvíli, kedy vystupoval z auta.

S odvolaním na informácie od samotného Krejčířa o tom informoval server Eye Wittness News. Polícia prípad vyšetruje. "Keď som vystupoval z auta, tak sa z vedľajšieho auta ozval veľmi hlasný zvuk... pak prišla streľba," cituje Krejčířa portál.

Na Krejčířa letelo 20 výstrelov

Podľa neho bola 12-hlavňová diaľkovo ovládaná zbraň umiestnená za zadnou registračnou značkou červeného Volkswagenu Polo a vyšli z nej asi dve desiatky striel. Voz, v ktorom nikto nesedel, začal horieť.

Krejčířa žiadna z guliek nezasiahla. Sám ale povedal, že ním udalosť otriasla. nechce vraj špekulovať, kto by ho mohol chcieť zabiť. "Projektily zasiahli vozidlo na strane vodiča, postranné okno a zadné okno. Zostalo po nich niekoľko dier. Nie je známe, kto zariadenie spustil a kto vozidlo na mieste zaparkoval," citoval server Times Live hovorcu polície Lungela Dlaminiho. Ten zárove§ potvrdil, že sa polícia prípadom intenzívne zaoberá a vyšetruje ho ako pokus o vraždu.

...v štýle Jamesa Bonda...

Podivný prípad streľby v štvrti Bedfordview neďaleko frekventovaného nákupného centra Eastgate juhoafrické médiá zaujal. Označujú ho za bizarné a pomáhajú si aj s citáciou Krejčířa, ktorý tvrdí, že to bol "pokus o vraždu v štýle Jamesa Bonda." Spravodajský server News24.com napísal, že streľba môže súvisiť s vybavovaním si účtov medzi zločineckými gangami.

Do JAR na falošný pas

Krejčíř prišiel do JAR v roku 2007 na falošný pas zo Seychelov. Minulý rok bol v Čechách odsúdený na 11 rokov väzenia za viac ako polmiliardový daňový únik, Johannesburg ale zatiaľ nerozhodol o jeho vydaní.

Najbližšie súdne pojednávanie sa má konať 5. augusta. Podnikateľ by chcel v africkej krajine zostať a preto tam požiadal o politický azyl. V JAR sa Krejčíř postavil pred súd kvôli údajným poistným podvodom a účasti na ozbrojenej lúpeži. Úrady ale obvinenia v oboch prípadoch stiahli.

Juhoafrické médiá Krejčířa spájajú s miestnym podsvetím a niekoľkými vraždami jeho spolupracovníkov. "Jeho (Krejčířovi) spoločníci majú taký škaredý zvyk...že sa nájdu väčšinou mŕtvi," komentuje denník Mail&Guardian.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy