Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Upratovačovi zmenila život škatuľa, našiel v nej milióny
Zdielať na

Upratovačovi zmenila život škatuľa, našiel v nej milióny

WASHINGTON / Aj vy snívate o tom, že raz sa váš život otočí naruby? Že namiesto strachu, či Vás peňaženka krátko pred výplatou nezradí, si budete užívať bezstarostný život? Snívajte ďalej, pretože stať sa môže všeličo - svoje by o tom vedel porozprávať aj jeden postarší upratovač.

Z robotníka boháč

Keď je šťastie unavené, sadne aj na upratovača, smeje sa dnes spokojný Darryl. Dôvodov na úsmev má niekoľko sto tisíc. Z robotníka, bojujúceho o každodenné prežitie sa zrazu stal boháčom. Všetko to začalo v deň, keď ho spolu s parťákmi zavolali vypratať byt po mŕtvom fotografovi.

"Keby som bol býval vedel to, čo viem dnes, zachoval by som sa úplne inak," hovorí upratovač Darry Kelly.

Na partiu upratovačov čakal byt, v ktorom sa nedalo ani len pohnúť. Šesť dní vypratávali do kontajnerov obrovské kartóny plné harabúrd, výstrižkov a akýchsi obrazov. Keď končili, Darryl si vzal zopár krabíc so sebou na pamiatku. Až po rokoch, pri sledovaní obľúbeného televízneho programu o starožitnostiach sa rozhodol zistiť, čo v nich vlastne je.

Obrazy Andyho Warhola

Byt, ktorý svojho času vypratával patril známemu fotografovi z päťdesiatych rokov a škatule boli plné vzácnych obrazov, napríklad od Andyho Warhola. Už na prvej aukcii vydražil časť z nich za viac ako dvestotisíc dolárov. A to zďaleka nepredal všetky.

"Hovorím si: panebože, ak je toto sen, daj prosím Ťa, aby som sa nikdy nezobudil," dodal Kelly. Po rokoch hrdlačenia sa vyhrabal z finančnej mizérie - poplatil podlžnosti, čo to šupol deťom a vnúčatám, ba aj niečo odložil.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy