Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kontrola toaliet! Zapojte sa do projektu WC hliadok
Zdielať na

Kontrola toaliet! Zapojte sa do projektu WC hliadok

BRATISLAVA / Je čas prázdnin a dovoleniek... Pohodu na nich však môžu pokaziť aj špinavé a neudržiavané toalety. Naraziť na ne môžete síce rovnako na Slovensku ako v zahraničí. Ľudia si preto často na sociálnych sietiach píšu o tom, ako sa im vyhnúť. Uľahčiť im to má aj projekt dobrovoľných WC hliadok.

V záchode hrá klasika

Nezáleží na tom, či idete do Egypta, Thajska či navštívite Tibet, luxus totiž v zahraničí nemusí znamenať záchod, na aký sme zvyknutí. Svoje si zažil v Tibete aj JOJkársky reportér Michal Rybanský. "Jedna diera, smrad," opisuje.

To na Kube, či v Číne Vás aj obslúžia. "Človek, ktorý vám je ochotný pomôcť skutočne vo všetkom," dodáva Michal. Moderátorka Adriana Kmotríková nedá dopustiť na Spojené arabské emiráty. "V každom záchode je aj malý reproduktor s hudbou. Zväčša ide o klasickú hudbu," hovorí moderátorka Novín.

V Amerike si na záchode zasurfujete

V Spojených štátoch sa hotely a reštaurácie starajú o svojich zákazníkov skutočne kráľovsky. Američania sa držia pravidla: Náš zákazník, náš pán, a preto je úplne bežné, že auto vám pred reštauráciou zaparkujú a na toaletách zaručia luxus a 100-percentné pripojenie na internet.

"Skoro všade vám zaparkujú auto, ináč je zložité parkovať. Na dámskych toaletách bežne nájdete lak na vlasy a ústnu vodu," hovorí Američanka. Nuž a takáto amerikanizácia dostihla aj kedysi šlapakové destinácie ako Turecko Egypt, či Tunis. Slovákov môže zaskočiť to, že klasický toaleťak ešte dopĺňa bidet. Podľa urológa najmä u žien dobrá prevencia pred infekciou močových ciest.

"Každopádne odporúčam našim turistom, aby mali v týchto destináciách vždy po ruke vlhké vreckovky," informuje odborníčka na cestovný ruch Petra Mydlová. Zistiť ako je to s toaletami doma aj v cudzine má pomôcť projekt WC hliadok na jednej zo sociálnych sietí. Ľudia môžu aj sami po novom aj prostredníctvom mobilnej aplikácie hodnotiť ako to kde s toaletami vyzerá.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy