Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Najdrahšia posteľ na svete! Cena 175 000 dolárov
Zdielať na

Najdrahšia posteľ na svete! Cena 175 000 dolárov

Ako sa asi musí spať na najdrahšej posteli sveta? Doslova už váľať sa po niečom, čo stojí 175 000 dolárov je istotne zaujímavým zážitkom. Navyše ak poznáte aj ostatné informácie, ktoré sú tiež hodné spomenutia. Napríklad to, že šperk do spálne vyrábali neuveriteľných 700 hodín.

 Vyrábali ju neuveriteľných 700 hodín

Kráľovské lože vytvorené len rukou človeka, žiaden stroj by totiž zrejme nevytvoril takúto nádheru. "Je to naozaj veľká, veľmi veľká investícia. Skupina talentovaných ľudí ju tvorila celých 700 hodín. Preto je cena 175 000 dolárov odrazom kvality a prepracovanosti," takto popisuje tento diamant medzi posteľami majiteľ nábytkárskej firmy Alistair Hughes. Navyše, pri prepočte, že má najmenej 25 ročnú záruku vás jedna noc na nej vyjde na pár dolárov, čo naozaj nie je veľa.

Ako na obláčiku, drahom obláčiku

"V skutočnosti nám išlo o to, aby ste sa necítili ako na posteli. Chceli sme vytvoriť čosi ako plávajúci oblak. Preto sú aj komponenty navrhnuté tak, aby vás nič netlačilo a nič sa vás nedotýkalo priveľmi. Matrace sú napríklad navrhnuté presne na mieru každého zákazníka a prispôsobia sa nielen váhe, ale aj tvaru postavy. Práve to zaručí, že sa zobudíte s pocitom, aký ste ešte nikdy nezažili," dodáva Hughes.

Výrobca potvrdil, že takýchto postelí nebude viac ako 60. Vznikli na počesť 60-teho výročia panovania kráľovnej Alžbety druhej. Tri postele sú práve vo svete, kde si ich môžu užiť nadšení budúci zákazníci. Tí si môžu okrem matracov vybrať aj dizajn, ktorý im výrobca vytvorí spolu s návrhárom podľa ich predstáv.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy