Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Najdrahšia reklama u nás? Vraj v Bernolákove za štvrť milióna
Zdielať na

Najdrahšia reklama u nás? Vraj v Bernolákove za štvrť milióna

Všetko sa začalo incidentom so starostom Bernolákova Ľubomírom Poórom. Chceli sme sa ho len spýtať na zmluvu, ktorú obec uzatvorila s developerom. Stavebníkovi totiž predal reklamný priestor v dedine za 240 tisíc eur. Podľa domácich ale v obci nebola žiadna megakampaň! Sľúbené stretnutie so starostom sa tiež nekonalo...

Reklama, ktorú nevidno

Obec Bernolákovo sa podľa zmluvy, ktorú uzavrela pred rokom s developerom a zverejnila na internete, zaviazala doma v dedine propagovať developera. V prenesenom zmysle mu predala svoj reklamný priestor za 240 tisíc eur. "Prečo sú tie peniaze? Prečo prišli? Na čo budú využité? A za čo hlavne sú tie peniaze?" pýta sa obyvateľ Bernolákova Richard.

"Najväčšie kultúrne podujatie v obci, ktoré sa konalo v júni, Dni obce, trvali dva dni a nikde neumiestnili žiadnu reklamu. Ani na plagáty. Nijaký priestor nevyužili," upozorňuje Richard. Dedinčania si myslia, že predávajú jeden z najdrahších dedinských reklamných priestorov na Slovensku. Starosta sa s nami nestretol ani v pondelok - v piatok pred nami utiekol. Podľa sekretárky čerpá dovolenku. Na otázky nám odpovedal e-mailom.

Developerovi to nevadí...?!

"Spoločnosť Iuris invest spol s.r.o. a jej dcérske spoločnosti už viac rokov spolupracujú s obcou a v súvislosti s projektami, ktorých realizáciu pripravuje, má záujem podporiť dianie v obci," napísal starosta. "Čiastka 240 000 € bola dosiahnutá rokovaním s vedením Obce a považujeme ju za primeranú rozsahu našich aktivít v Bernolákove," stojí v stanovisku developera Pavla Bagina.

Developer plánuje v budúcnosti v tejto dedine stavať. Investícia do obce by tak bola v poriadku. Až na to, že napriek tomu, že zmluva platí celý rok, domáci si žiadnu reklamu nevšimli. Developerovi to však nevadí. Hodnotiť plánuje až po realizácii projektu. "Účel zmluvy sa napĺňa, či splní naše očakávania, bude známe pri záverečnej fáze realizácie našich projektov," píše Bagin.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy