Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Upratovanie na ministerstve obrany. Používajú neznámu kyselinu
Zdielať na

Upratovanie na ministerstve obrany. Používajú neznámu kyselinu

Ministerstvo obrany, ktoré riadi Martin Glvač (Smer-SD), má údajne problém s upratovaním. Už niekoľko dní má upratovacia služba používať na čistenie všetko možné, len nie riadne čistiace prostriedky. Pracovníkom vraj chýbajú čistiace handry, prášky a iná chémia, ktoré nahrádzajú neznámou kyselinou.

Údajne používajú neznámu kyselinu

Anonym, ktorý obrdžala spravodajská redakcia TV JOJ tvrdí, že upratovačky, ktoré majú na starosti upratovanie budov ministerstva obrany, nemajú na to žiadne čistiace prostriedky, handry. Údajne majú používať neznámu kyselinu, po ktorej ostáva hmla.

Ministerstvo tvrdí, že je všetko v poriadku

Zamestnancov ministerstva obrany majú po čistení touto kyselinou problémy so zrakom. Je však viac ako pravdepodobné, že čistenie chodieb sa nevykonáva špeciálnymi zakázanými látkami. "Doteraz priestory rezortu obrany upratovali prevažne externé firmy. Za predchádzajúceho vedenia stálo napríklad iba upratovanie vnútorných priestorov objektov v Bratislave viac ako 420 000 eur. Momentálne nie je možné vyčísliť, koľko bude stáť upratovanie v tomto roku, pretože prechádzame na upratovanie vlastnými silami. Spoločnosť, ktorá ešte v súčasnosti upratuje objekty v Bratislave nám potvrdila, že na upratovanie používa iba čistiace prostriedky, ktoré spĺňajú požadované environmentálne charakteristiky pre čistiace prostriedky," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy