Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dovolenka v Turecku bude čoskoro lacnejšia...
Zdielať na

Dovolenka v Turecku bude čoskoro lacnejšia...

BRATISLAVA / Dovolenka v Turecku by mala byť lacnejšia! Ministerstvo zahraničia sa síce o zrušenie víz usiluje dlhodobo, táto iniciatíva však momentálne naberá reálne kontúry! O pár dní by sa tak 15-eurový poplatok mohol stať minulosťou...

15 eur za 30-dňové vízum

127 tisíc turistov zo Slovenska hovorí za seba. Turecko je totiž pre Slovákov obľúbenou dovolenkovou destináciou, každý turista si tak pred očakávaným oddychom pri mori či turistikou v krajine musel pripraviť aj okrem iného 15 eur poplatok za vybavenie víz. Tie platia 30 dní.

Konečne sa dočkáme

Zrušenie víz by malo podporiť cestovný ruch a zjednodušiť vstup do turisticky obľúbenej krajiny. Ministerstvo zahraničných vecí sa o to usiluje už dlhodobo. Slovenská strana túto tému pravidelne nastoľovala na stretnutiach s tureckými predstaviteľmi. Bolo tak aj na stretnutí premiérov oboch krajín vo februári v Bratislave.

Podľa informácií rezortu diplomacie turecké ministerstvo zahraničných vecí už podniká príslušné kroky. Vízová povinnosť Slovákov by sa tak už o pár dní mala stať minulosťou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy