Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO. Britskému lietadlu vo vzduchu horel motor
Zdielať na

VIDEO. Britskému lietadlu vo vzduchu horel motor

HEATHROW / Jedna dráha londýnskeho letiska Heathrow ostáva stále uzavretá. Došlo totiž k nehode jedného zo štartujúcich lietadiel, konkrétne o lietadlo spoločnosti British Airways. Podľa informácií Sky News sa muselo lietadlo vrátiť zo vzduchu po tom, čo mu začal horieť jeden z motorov.

Znelo to ako výbuch, tvrdia svedkovia

Lietadlo spoločnosti British Airways práve odštartovalo a smerovalo z britského letiska Heathrow do Osla. Počas štartovacieho manévru však zaznamenalo problémy s motorom, kvôli čomu sa muselo okamžite vrátiť na letisko. Heathrow po núdzovom pristávaní uzavreli. Svedkovia, ktorí lietadlo zazreli vo vzduchu, popísali jeho problémy pre server news.sky.com takto:

"Keď ste vzhliadli, mohli ste vidieť plamene, ktoré vychádzali z motora... Bolo to ako v jednom ohni, keď sme to zazreli." "Zvuk toho motora sa zrazu radikálne zmenil, znelo to podobne ako výbuch."

Lietadlu totiž vo vzduchu začal horieť jeden z motorov. Pristálo na severnej dráhe, južnú už letisko otvorilo. Na palube bolo v čase letu podľa spoločnosti British Airways 75 cestujúcich, tí spolu s posádkou boli okamžite bezpečne evakuovaní a sú v poriadku.

Kŕdeľ vtákov?

Podľa stanice Sky News nejde v prípade tohto incidentu o teroristický čin. Objavila sa však špekulácia, že nehodu spôsobil kŕdeľ vtákov, do ktorého sa lietadlu podarilo dostať. Na miesto boli okamžite vyslaní hasiči, požiar sa im podarilo v priebehu krátkej chvíle uhasiť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy