Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Neskonalý obdiv. Depardieu prirovnal Putina k Jánovi Pavlovi II.
Zdielať na

Neskonalý obdiv. Depardieu prirovnal Putina k Jánovi Pavlovi II.

MOSKVA / Obdiv francúzskej hereckej legendy Gerarda Depardieua k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi dosiahol nový rozmer. Svojmu miláčikovi najnovšie zložil poklonu, aká sa len tak nepočúva. Prirovnal ho totiž k pápežovi Jánovi Pavlovi II.

Je ako pápež...

"Mám veľa ruských priateľov - napríklad Putina. A poviem vám, čo si o ňom myslím. Ruský národ potrebuje práve takého človeka. S ruským temperamentom. Putin sa len snaží o to, aby vrátil ľuďom trochu dôstojnosti. Pre mňa je ako François Mitterrand alebo ako pápež Ján Pavol II. Nikdy som to ešte novinárom nepovedal, ale práve toto si myslím," vyhlásil francúzsky 64-ročný herec Gérard Depardieu.

Vyslovil tak neskonalý obdiv k terajšiemu najvyššiemu ruskému predstaviteľovi Vladimirovi Putinovi. Práve od neho si totiž hviezda strieborného plátna prevzala v januári ruský pas a stala sa ruským občanom. S novým francúzskym vedením sa totiž dostal do sporu kvôli vysokému zdaňovaniu bohatých Francúzov.

Reklamu nepotrebuje...

V rozhovore pre ruské noviny Komsomolskaja Pravda odmietol, že by nové občianstvo bolo súčasťou reklamnej kampane, ktorá by oživila jeho kariéru. "To je na smiech. Mám na konte viac ako 200 filmov. Akú reklamu by som potreboval?"

Depardieu teraz v Rusku pripravuje nový film, thriler Tyrkys. Stvárni v ňom hlavného hrdinu, ktorý prenasleduje vraha svojho syna. S nakrúcaním sa má začať tento týždeň v čečenskej metropole Groznom. Kontroverznému čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, v zahraničí kritizovanom kvôli rozsiahlemu porušovaniu ľudských práv, sľúbil, že o Čečensku nakrúti film...

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy