Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Čistky v podsvetí. Zadržali bosov aj ich spojencov
Zdielať na

Čistky v podsvetí. Zadržali bosov aj ich spojencov

Štyroch údajných bossov podsvetia a ich 19 spojencov zadržala v sobotu ruská polícia v reštaurácii neďaleko Moskvy. Rusi a Bielorusi podozriví z organizovaného zločinu boli zatknutí v momente, ako prejednávali "dôležité otázky kriminálnej povahy," tvrdí polícia.

Údajne rokovali o ďalšom postupe po zavraždení bossa zvaného Ded Chasan. Toho neznám odstrelovač zabil minulý týždeň v Moskve. Ded Chasan, vlastným menom Aslan Usojan, bol podľa ruských médií mnoho rokov zapojený do hazardných hier, predaja drog a zbraní. Bol taktiež priekupníkom s nerastnými surovinami mal vplyv v celom postsovietskom priestore. 

Timoch, Barle, Medvedík, Paštéta

Polícia sa momentálne obáva, že po jeho smrti začne vojna o prázdny mafiánsky trón. Najväčšou korisťou pre ruskú políciu bola v sobotu dvojica Rusov a dvojica Bielorusov, ktorí spoločné stretnutie zorganizovali. Kriminalistiv prehlásení uviedli len ich prezývky. Rusi sú známi pod menami Timoch a Barle a Bielorusi zase pod prezývkami Medvedík a Paštéta.

Práve posledne menovaný mal pri sebe 1,5 gramu kokaínu a tak proti nemu bolo okamžite zahájené trestné stíhanie, napísal ruský server newsru.com. Z policajného prehlásenia vyplýva, že účastníci schôdzky "plánovali činnosť organizovaných skupín podriadených mafiánskemu klanu Tariela Onianiho," ktorý je ruskými médiami predstavovaný ako rival zavraždeného Deda Chasana. 

Putin proti mafii bojuje

Kriminálne gangy vyrástli podľa agentúry Reuters hneď po páde Sovietskeho zväzu a ich hlavnou náplňou práce bolo zaistiť si pozície v lukratívnych odvetviach podnikania. Prezident Vladimír Putin vyhlásil tomuto druhu kriminality boj už od začiatku svojej prezidentskej kariéry v roku 2000. Avšak jeho kritici tvrdia, že situácia sa stále zhoršuje a to pre väzby podsvetia na štátnych úradníkov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy