Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovák sa hrá na pápeža, zadržali ho v Ríme
Zdielať na

Slovák sa hrá na pápeža, zadržali ho v Ríme

BRATISLAVA / Slovenského imitátora pápeža zadržala talianska polícia. Rodený Michalovčan Július Pliško sa tam už niekoľko rokov prezlieka za nebohého pápeža Jána Pavla II. a turisti sa s ním fotografujú. Nám sa s ním podarilo spojiť. Hovorí o sebe, že je atrakcia a fotením sa s turistami nerobí nič zlé.

Prekáža ortodoxným katolíkom

"Jeden milión turistov sa tu so mnou fotí v Ríme. To nie je sto turistov. Príde tu milión turistov a všetci chcú mať fotku. Lebo je tu strašná podobnosť, ktorú ja mám," vysvetľuje Július Pliško.

Sebavedomie tomuto Michalovčanovi rozhodne nechýba. Ošľahaný talianskym vetrom sa to na ulici rozhodne nechystá ani z ďaleka zabaliť. Falošného pápeža neodradí ho ani nedávny krátky pobyt na tamojšej polícii. Svoje zadržanie si vysvetľuje tak, že prekáža ortodoxným katolíkom.

Ľudia imitujú Chaplina, Sinatru...

"Policajti povedali, že musia urobiť svoj pracovný postup, spísali to. Však ja som na slobode. Inakšie by ma zavreli," pokračuje. Z dvojníka dnes blahoslaveného Jána Pavla II. sa stala turistická atrakcia. Fotografia s ním sa do cestovateľských albumov dostane hneď vedľa rímskych pamiatok.

Hovorca slovenských biskupov odmietol akokoľvek komentovať počínanie tohto Slováka, ktorý sa prezlieka za niekdajšieho pápeža. Na rozdiel od ľudí na sociálnej sieti. "Bože, ľudia imitujú Chaplina, Monroe, Sinatru, tak nevidím žiadne porušenie ničoho," píše sa na sieti.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy