Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žite, ako kážete, odkazuje pápež František duchovným
Zdielať na

Žite, ako kážete, odkazuje pápež František duchovným

VATIKÁN / Vodu kážu, víno pijú. Viaceré prípady cirkevných hodnostárov, ktoré v uplynulých rokoch vyšli na povrch, sa niesli práve v tomto duchu. Neskromný ba až dvojitý život však zásadám cirkvi odporuje, čo Pápež duchovenstvu aktuálne pripomenul.

Žite tak, ako kážete

Prievan, ktorý cirkev zažíva od príchodu Pápeža Františka neutícha. Svätý otec tento krát prehovoril priamo do duše cirkevným hodnostárom. Vo svojom prejave im odkázal, aby žili tak, ako kážu. "Ak pastor nekoná tak, ako káže, nie je pre veriacich hodnoverným príkladom a podkopáva tak svoju cirkev," hovorí pápež František.  

Svätý otec ku katolíkom prehovoril za múrmi Vatikánu - v Bazilike Svätého Pavla. Apeloval na ich svedomie a sľub, ktorým sa zaviazali k skromnosti a životu v duchu kresťanských princípov.

Tí čo žijú "usporiadaný" život sú skrytými svätcami

Neopomenul však ani zvyšné ovečky. V nedeľnej omši si našli aj odkaz pre seba. "Je to veľkým božím plánom, že záleží na každom detaile. Tí, čo v skromnosti žijú svoje každodenné životy v rodinnom, pracovnom či priateľskom kruhu, sú skrytými svätcami," dodal.

Pápež František od začiatku pôsobenia v pápežskom úrade presadzuje cestu skromnejšej a pokornejšej cirkvi. Sám ide príkladom, zvolil si najjednoduchšie bývanie aj odev. Médiá ho dokonca začali prezývať aj rebel František. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy