Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Omyl veštkyne dohnal utrápenú matku k smrti
Zdielať na

Omyl veštkyne dohnal utrápenú matku k smrti

LOS ANGELES / Po tom, ako celý svet šokoval prípad troch unesených amerických dievčat, ktoré 10 rokov väznil v dome muž z Ohia sa spustila vlna kritiky na známu jasnovidku. Tá v americkej šou vyveštila matke jednej z unesených dievčat, že jej dcéra je mŕtva. Nešťastná žena veštbe uverila a utrápila sa na smrť.

Matke povedala, že jej dcéra už nežije

Američania už neveria jasnovidcov. A môže za to najpopulárnejšia veštba americkej veštice. Sylvia Brown, slávna veštica, v roku 2004 v televíznej šou povedala matke nezvestnej 16-ročnej Amandy Berry, že jej dcéra už nežije.

Amandu spolu s Ginou a Michelle vyslobodili z 10-ročného zajatia. Ukázalo sa, že jej predpoveď bola nesprávna. Na multimilionárku Sylivu sa teraz valí vlna kritiky. Američania jej nevedia odpustiť, že matka Amandy zomrela v presvedčení, že jej dcéra je mŕtva. "Hrozné. Myslím, že je plná klamstiev," hovorí jedna z oslovených žien.

Miesta, kde vám v USA vyveštia budúcnosť, nájdete na každom rohu. Vyškolené veštice si za telefonické predpovede účtujú od 300 do 600 eur.

Brownovej zástupca: Každý sa môže zmýliť

Slovenská herečka Silvia Šuvadová, ktorá sa tiež venuje spiritualite, má na svoju kolegyňu podobný názor ako americká verejnosť. "Nesúhlasím s tým, že sa berú peniaze za predpovedanie budúcnosti. Lebo to je vlastne ako v Las Vegas, to sa vôbec nemusí stať," vraví herečka.

Na kritiku reagoval aj Brownovej zástupca. Ten tvrdí, že za 50 rokov jasnovidka pomohla vyriešiť veľa prípadov a získala množstvo ocenení.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy