Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Autobus, auto a kamión. Nehoda paralyzovala Prahu
Zdielať na

Autobus, auto a kamión. Nehoda paralyzovala Prahu

PRAHA / Hromadná nehoda sa dnes ráno stala pri pražskom letisku Ruzyně. V čase najväčšej špičky sa tam zrazilo osobné auto, nákladné auto a autobus. Záchranári ošetrili viac ako 20 zranených.

Ženu ostala zakliesnená v autobuse

Nehoda sa stala krátko po desiatej hodine ráno, na zjazde z letiska do centra Prahy. Obrovská rana a potom všade črepiny, to si pamätajú cestujúci autobusu po náraze do kamiónu. Prichádzajúce sanitky, pristávajúci vrtuľník záchranky. Hasiči museli vystrihovať ženu, ktorá sedela v prvej rade blízko vodiča. Taký obraz sa naskytol autám, ktoré prechádzali okolo miesta nehody.

"Neďaleko Rozyně došlo k nehode autobusu s kamiónom. Na miesto prišli všetky záchranné zložky. Záchranári na mieste ošetrili 21 zranených, našťastie vo väčšine prípadov sa jedná len o ľahké zranenia. Jedna cestujúca utrpela vážne zranenie a bola letecky transportovaná  do Vinohradskej nemocnice," Jiřina Ernestová, hovorkyňa pražskej záchrannej služby.

Na mieste nehody vznikla poľná nemocnica pre ranených

Polícia uzavrela oba smery diaľnice, v opačnom smere vznikla malá poľná nemocnica. Kvôli možnej davovej psychóze, sú na miesto povolaní psychológovia. Polícia vyšetruje možnú príčinu nehody.

"Na mieste sú policajti dopravných nehôd, kriminalisti oddelenia vyšetrovania dopravných nehôd, ktorí momentálne celú udalosť dokumentujú. Odstraňovanie následkov dopravnej nehody určite zaberie ešte niekoľko hodín," popísal situáciu Tomáš Hulan, hovorca pražskej polície.

Nehoda spôsobila dopravný kolaps takmer v celej Prahe, do normálu sa hlavné mesto vrátilo až vo večerných hodinách.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy