Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozor! Vodičák vám zoberú po troch nehodách
Zdielať na

Pozor! Vodičák vám zoberú po troch nehodách

SLOVENSKO / Ak počas piatich rokov spôsobíte tri dopravné nehody, môžete prísť o vodičský preukaz. Tieto tvrdé pravidlá sa nepozdávajú ministerstvu vnútra, a preto ich chce zmierniť.

Ministerstvo chce zmieniť postihy

Podľa ministerstva vnútra je súčasná legislatíva v oblasti odoberania vodičských oprávnení pri spôsobení nehôd príliš tvrdá.

Teraz platí, že po troch nehodách počas piatich rokov vám policajti zoberú vodičský preukaz. A to bez ohľadu na vzniknuté následky. Vodič tak môže prísť o preukaz len pre spôsobené škodové udalosti.

Vodičák len za vážnu nehodu

Tvrdú legislatívu by mohla zmeniť novela. Vodičovi by po novom mala hroziť strata preukazu len za nehody s následkom na živote alebo zdraví. To znamená, že len nehody, pri ktorých bude niekto zranený, alebo usmrtený pôjdu do takzvaného zápisu trikrát a dosť a teda až potom bude vodičovi odobratý vodičský preukaz. Novela je teraz v pripomienkovom konaní.

„Z uvedeného dôvodu sa navrhuje zúžiť okruh týchto dopravných nehôd na dopravné nehody s následkom na živote alebo zdraví, pretože najmä na páchateľov takýchto dopravných nehôd je potrebné zamerať takéto opatrenia,“ uvádza dôvodová správa k navrhovanej
legislatíve.

Ak sa zmiernenie pravidiel bude pozdávať poslancom, platiť by malo od novembra 2013.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy