Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Stretneme sa v Tokiu! Čech na bicykli vstúpil do Ruska
Zdielať na

Stretneme sa v Tokiu! Čech na bicykli vstúpil do Ruska

RUSKO / Má za sebou Slovensko, Ukrajinu a v nedeľu vstúpil na svojom bicykli, ktorý mu nesie celý jeho momentálny majetok a živobytie, do Ruska. Hovoríme o Honzovi, ktorý sa rozhodol prejsť 10 krajín a 17 tisíc kilometrov naprieč Európou a Áziou a zakotviť v Japonsku len a len na bicykli. A ide mu to! Pozrite sa...

17 000 kilometrov

Honza vyrazil z Mladej Boleslavy v Stredočeskom kraji na bicykli. Nie však na "nejakú" túru, ale na dlhú, nebezpečnú, riskantnú jazdu - na svoje životné dobrodružstvo. Na bicykli totiž chce prejsť cez Európu a Áziu rovno do Japonska! Sám, so stanom a batôžkom, v ktorom má všetko, čo k životu momentálne potrebuje.

"Ja si to nerozmyslím. Chcem to zažiť a vidieť. Som absolútne bez záväzkov, preto si môžem dovoliť urobiť takúto životnú cestu. Teším sa napríklad do Kirgizska, ten bude nádherný - veľké hory, krásne a divočina. Najväčšie obavy mám zase z úradníkov na hraniciach a vnútri krajiny než z obyčajných ľudí," povedal nám Honzo.

Už je v Rusku

Mladého cestovateľa odmietli sprevádzať kamaráti. Na takúto cestu jednoducho nemali dosť odvahy. A strach majú pochopiteľne jeho rodičia. Chlapec bude spať v stane a jesť len to, čo si sám navarí. Veľkou výzvou je pre odvážlivca Stredná Ázia.

Potrebovať bude určite okrem odvahy aj kus šťastia. Od nás preto dostal ruský symbol šťastia - bábiku Kukalku. Jej dlhý vrkoč vás vraj zavedie vždy tam, kam potrebujete. Mladíka z Česka zatiaľ previedla bezpečne cez Ukrajinu.

"Som na brehu Čierneho mora. Cesta sem bola náročná, môžu za to nekvalitné ukrajinské cesty, po ktorých som sa musel naučiť jazdiť. Väčšinu nocí som strávil na poli s obilím, ale na to som si zvykol, takže nebol problém," odkazuje Honza z Ukrajiny.

V nedeľu sa mu podarilo prekročiť hranice Ruska. Má tak za sebou 4 týždne na cestách a 14 300 kilometrov pred sebou!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy