Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slováka podozrivého z terorizmu podmienečne prepustili!
Zdielať na

Slováka podozrivého z terorizmu podmienečne prepustili!

LONDÝN / Prípad zadržaného Slováka na londýnskom letisku môže mať ešte závažnejšie pokračovanie. Briti stále skúmajú pozadie incidentu. Podozrivý muž sa už postavil pred súd. Začiatok procesu komplikovalo podľa zistení televízie JOJ hľadanie tlmočníka, ktorý by pojednávanie prekladal do slovenčiny. Ministerstvo zahraničných vecí nám pred niekoľkými minútami potvrdilo, že britský súd 44ročného Slováka podmienečne prepustil na slobodu!

Nevedel vysvetliť obsah vrecka nohavíc

Slovenský občan, ktorý mal pri kontrole pred vstupom do lietadla smerujúcom do Spojených štátov amerických, vo vrecku nohavíc podozrivý predmet, polícia pravdepodobne nevyhodnotí ako nepodstatný incident. Prečo mal zadržaný Púchovčan vo vrecu zrejme detonátor, teda rozbušku, britským vyšetrovateľom logicky zrejme nevysvetlil.

Britské úrady sa podľa informácií televízie JOJ obrátili na slovenskú políciu so žiadosťou o medzinárodnú spoluprácu. Ide o dodanie rozhodujúcich informácií o Slovákovi a jeho rodine. Polícia sa zaujíma o prípadnú kriminálnu minulosť našich občanov, ich registre trestov, pravdepodobne aj o ich doterajšom pracovnom pôsobení. Z toho vyplýva, že zadržaný slovenský občan je už teraz pre bezpečnostné zložky Británie mužom, ktorého pozadie si agenti dôkladne preverujú.

Hlúpy žart alebo zneužitie?

Najdôležitejšie je pre nich nepochybne odhalenie motívu, prečo sa podozrivý predmet mal dostať na palubu lietadla, odlietajúceho práve na územie spojených štátov amerických. Slovenská polícia s najväčšou pravdepodobnosťou už dodala agentom výpis z registra trestov podozrivého muža, jeho manželky a ďalšie dôležité informácie.

Zatiaľ stále nie je isté, aký mal byť motív ľudí, ktorý môžu stáť za touto nepríjemnosťou. Je viac ako pravdepodobné, že špeciálny vyšetrovací tím nedostal logické vysvetlenie od zadržaného muža, ako sa predmet dostal do jeho nohavíc. Táto udalosť, tak môže prerásť do závažnej kauzy. Okolie, ktoré pozná zadržaný manželský pár, tvrdí, že ide o slušnú a bezúhonnú rodinu, ktorá sa zrejme stala len obeťou hlúpeho žartu, alebo ich zneužili osoby o ktorých polícia zatiaľ nevie.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy