Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pád Boeingu 747. Posledné sekundy zachytené na videu
Zdielať na

Pád Boeingu 747. Posledné sekundy zachytené na videu

KÁBUL / Na internetovom serveri YouTube sa objavila neoverená videonahrávka, ktorá zachytáva pondelkové zrútenie amerického civilného nákladného lietadla Boeing 747 v Afganistane. Pri páde zahynulo 7 osôb. Podľa zahraničnej koalície išlo o nehodu. Taliban tvrdí, že stroj zostrelil.

Pri dopade exploduje

Video bolo podľa všetkého natočené palubnou kamerou jedného z automobilov, ktorý prechádzal okolo. Ruská televízia RT uviedla, že nahrávka sa zdá byť autentická, všimla si však, že dátum na zázname nesedí.

Na videu je vidieť mohutné lietadlo americkej spoločnosti National Air Cargo krátko po štarte z americkej vojenskej základne Bagrám, ktorá sa nachádza severne od Kábulu. Stroj chvíľu stúpa nahor, a potom sa zastaví vo vzduchu, podivne sa začne otáčať a počas niekoľkých sekúnd spadne na zem. Pri dopade stroj exploduje, vzplanie a vyšle do vzduchu obrovský oblak čierneho dymu.

Všetci boli Američania

Viceprezidentka spoločnosti National Air Cargo Shirley Kaufmanová povedala, že všetci boli americkí občania. Štyria z nich boli piloti, dvaja mechanici a jeden bol človek zodpovedný za náklad. Podľa Kaufmanovej lietadlo mierilo do Dubaja a prepravovalo vozidla a ďalší tovar.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

YouTube

Súvisiace články

Najčítanejšie správy