Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výbuchy v Bostone. Identifikovali obete
Zdielať na

Výbuchy v Bostone. Identifikovali obete

BOSTON / Osem ročný chlapček, 29-ročná žena a mladá študentka pôvodom z Číny. To sú ľudia, ktorí prišli o život počas bombového útoku v Bostone. Desiatky ďalších ľudí utrpeli ťažké zranenia. Kovové úlomky v tlakových hrncoch za rozleteli do niekoľkých metrov. Obetiam najviac zasiahli dolné časti tiel.

Martin († 8) čakal na otca v cieli

Spolu s mamou a so sestrou prišli podporiť otca. Chceli byť prvými, ktorí mu v cieli zablahoželajú. Keby Bostonom neotriasla séria výbuchov, určite by to bola krásna rodinná fotografia. Martin Richard ale zomrel, jeho mama a sestra sa vážne zranili.

Chceli odfotiť kamaráta v cieli

Druhou z troch obetí pondelkového útoku je 29-ročná Krystle Campbellová. Totožnosť mladej ženy potvrdil starosta mesta Medford, v štáte Massachusetts, kde žila Michael McGlynn a jej otec, William Campbell.

Mladá žena pracovala ako prevádzkarka v reštaurácii. Na maratón sa išla pozrieť so svojim priateľom, ktorý chcel vyfotografovať kamaráta pri prebehnutí cieľom. 

Treťou identifikovanou obeťou pondelkového bombového útoku je čínska študentka Bostonskej univerzity. Škola to bey ďalších podorbností uviedla na svojej webovej stránke. O smrti Číňaňnky informovali už aj čínske noviny, ktoré ju identifikovali ako Lu Ling-c´.

Mladá študentka sa maratónu zúčastnila taktiež ako diváčka s priateľmi. Jednou z nich bola tiež Číňanka, ktorá sa pri explózii zranila.

Tlakové hrnce používajú islamisti

Tlakové hrnce, ktoré poslúžili k výrobe bômb v Bostone, doporučujú k týmto účelom islamisti. Použité boli k výrobe bômb na železniciach v roku 2004 v Bombaji či na newyorskom Time Square v roku 2010.

Britský denník The Guardian napísal, že trhaviny v tlakových hrnoch sú často používané v problematických oblastiach sveta. Americké úrady už takmer desať rokov varujú, že takté bomby by mohli byť využité v USA.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy