Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pieseň o mŕtvej čarodejnici boduje. Vďaka Thatcherovej (†87)
Zdielať na

Pieseň o mŕtvej čarodejnici boduje. Vďaka Thatcherovej (†87)

LONDÝN / Etablovať sa na druhej priečke britskej hitparády je snom každého speváka! Britská scéna však prekvapuje. Hitparádu dobila celkom známa pieseň o mŕtvej čarodejnici z muzikálu Čarodejník z krajiny Oz. Do výšin ju však po desaťročiach vyniesla až smrť Margaret Thatcherovej.

Skladbu si obľúbili odporcovia Thatcherovej

Skladba "Cink Cink, čarodejnica zomrela" sa stala neoficiálnou hymnou odporcov Železnej Lady. Tí si ju pospevovali aj pri sobotňajšej "oslave" je smrti na Trafalgarskom námestí v Londýne.

Za posledný týždeň sa z nej predalo vyše 52 000 kópií. V rebríčku ju prekonal len hit Need U (100 %), z ktorého sa predalo až 58 000 kópií.

Železnú Lady pochovajú v stredu v Londýne

Bývalá premiérka, ktorej vláda podľa mnohých rozdelila Britániu na dva tábory, zomrela v pondelok vo veku 87 rokov. Počas 11-ročného pôsobenia na čele britskej vlády sa jej podarilo stabilizovať ekonomiku krajiny a v spolupráci s americkým prezidentom Ronaldom Reaganom vrátila Londýn do pozície jedného z lídrov medzinárodného spoločenstva. Vo svojej vlasti mala však množstvo odporcov najmä z radov tých, ktorí jej reformy označovali za antisociálne.

Pohreb Železnej Lady sa bude konať v stredu v londýnskej katedrále svätého Pavla za prísnych bezpečnostných opatrení.  Má ísť o najväčší podobný obrad v Británii od smrti premiéra z II. svetovej vojny Winstona Churchilla. Ten zomrel v roku 1965.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy