Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Margaret Thatcher (†87) chcela skromný pohreb. Taký mať nebude!
Zdielať na

Margaret Thatcher (†87) chcela skromný pohreb. Taký mať nebude!

LONDÝN / Žiadne plytvanie peniazmi na okázalý pohreb - také bolo želanie železnej Lady Margaret Thatcherovej. 87-ročná expremiérka nechcela nič výstredné a opäť myslela na štátnu kasu. Jej želanie však do bodky nevyplnia, nakoľko si ju nielen vo Veľkej Británii vážia natoľko, že ju nechcú pochovať bez pocty a uznaní.

Diktuje si aj po smrti

Železná Lady zanechala pokyny týkajúce sa svojej poslednej rozlúčky. Nechcela žiadne kvety a peniaze vynaložené na tento účel majú byť venované charite. Ako čestnú stráž pri jej rakve si želala vojnových veteránov v červených kabátoch.

Pochovajú ju 18. apríla

Rovnako bola proti vystavovaniu svojej rakvy. Ani toto jej nebude splnené. Truhlu prevezú do kaplnky Panny Márie a odtiaľ do kaplnky kráľovského letectva vo Westminsteri. Kremácia zosnulej sa uskutoční v súkromí a popol bude uložený vedľa urny manžela na cintoríne kráľovskej nemocnice v Chelsea.

Pohreb expremiérky by sa mal uskutočniť 18. apríla. Británia a svet smúti. Plot domu političky už začali zaplavovať kvetiny a odkazy. Najmä pre ženy bola Železná Lady veľkou inšpiráciou. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy