Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Študent (20) dobodal v Houstone 14 ľudí. Útok si plánoval
Zdielať na

Študent (20) dobodal v Houstone 14 ľudí. Útok si plánoval

HOUSTON / Dvadsaťročný študent Dylan Quick, ktorý podľa polície v utorok dobodal najmenej 14 ľudí vo vysokoškolskom areále v Houstone, mal útok dlhodobo plánovať. Policajti ho podľa agentúry AP zadržali a prehľadali dom, v ktorom žije spolu so svojimi rodičmi. K jeho zadržaniu podľa médií významne prispeli aj študenti. Dve zranené osoby sú v kritickom stave.

Útok si plánoval od základnej školy

Quick podľa slov miestneho šerifa Adriana Garcii už od základnej školy sníval o tom, že dobodá ľudí k smrti. Ako excentrického mladíka ho zase opísal jeden z jeho spolužiakov. "Oblieka sa divne," povedal Michael Chalfan, ktorý vyhlásil, že Quick do školy nosieval plyšovú opicu a neodišiel z domu bez pracovných rukavíc.

Podozrivý mal pri útoku použiť nôž, pričom úlomok z neho našli v jednej z jeho obetí. Kampus vysokej školy Lone Star College bol uzavretý, pričom vyšetrovatelia prehľadávali miestnosť po miestnosti v dvoch budovách, v ktorých mohli byť ďalšie obeti.

V areáli školy sa tragédia už stala

Polícia taktiež navštívila dom Quickových rodičov v houstonskej vilovej štvrti, pred ktorým stálo vozidlo s registračnou značkou a nápisom DYLAN.

Nejde o prvú tragédiu, ktorá sa v areáli školy stala.  inom kampuse Lone Star College sa v januári odohral incident, pri ktorom muž postrelil dvoch ľudí.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy