Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Šibačka na slovenský spôsob? V Amerike by vás zavreli
Zdielať na

Šibačka na slovenský spôsob? V Amerike by vás zavreli

PALM SPRINGS / Predstavte si, že by chlapov za oblievanie a šibanie začali zatvárať do väzenia. Veď svojím spôsobom je to násilie na ženách. U nás také niečo asi nehrozí, aj keď mnohým z vás by sa to určite páčilo. V takých Spojených štátoch by to bolo celkom reálne.

V Amerike hľadajú vajíčka

V USA sa na Veľkú noc zvyčajne stretne celá rodina a vrámci zábavy deti hľadajú poschovávané veľkonočné vajíčka, takzvaný Egg hunting. Na Slovensku je počas veľkonočných sviatkov zábavy omnoho viac. A tak sme Američanom ukázali, ako u nás vyzerá pravá oblievačka alebo šibačka.Tí len nechápavo krútili hlavami. 

Američanky našim dievčatám Veľkú noc veľmi nezávidia. "Nie, nie - radšej budem zbierať veľkonočné vajíčka," hovorí jedna z oslovených Američaniek."Aby v takej zime na mňa liali vodu? Vôbec sa mi to nepáči," dopĺňa druhá. 

Americkým mužom sa náš zvyk páči

Ak by ste sa rozhodli vyšibať dievčatá v Amerike, môže sa stať, že skončíte za mrežami. "Susedia by určite zavolali políciu, ale stálo by to za to," hovorí zase Američan. Pánom sa natoľko zapáčilo šibačka, že by ju pokojne zaviedli aj v Amerike.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa/Lidové noviny/Tomáš Hájek

Súvisiace články

Najčítanejšie správy