Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Švajčiarsku turistku (39) znásilnila skupina mužov!
Zdielať na

Švajčiarsku turistku (39) znásilnila skupina mužov!

INDIA / Najhorší zážitok si odnesie zo svojich ciest bicyklom 39-ročná turistka zo Švajčiarska, ktorá cestovala spolu so svojím manželom. V Indii ich totiž prepadla skupina 8 mužov s palicami. Manžela dobili a ženu opakovane znásilnili...

Znásilnená turistka

Podľa televíznej stanice NDTV potvrdilo znásilnenie turistky ôsmimi mužmi predbežné vyšetrovanie v nemocnici, kam ženu po čine prijali. Mala by byť pri vedomí a mohla už aj vypovedať. Polícia v súvislosti s útokom zadržala a vypočula 13 podozrivých, 6 potom prepustila. 

Dvojica vraj uviedla, že sú švajčiarskej národnosti, polícia ale doposiaľ nevidela ich cestovné doklady. Vraj chceli na bicykloch navštíviť slávny palác Tádž Mahal v Agre na severe krajiny. Na ceste sa ale zastavili v malej dedinke, aby tam prenocovali pod stanom. Násilníci na nich zaútočili v piatok večer, keď sa vracali z chrámového mesta. Oboch skupina okradla o peniaze, laptop a mobilný telefón.

Trest smrti za znásilnenie

Násilie páchané na ženách je pritom v Indii obrovský problém. Najväčšiu vlnu vzbury vyvolala v krajine udalosť z decembra minulého roka. Vtedy totiž priamo počas cestovania vo verejnom dopravnom prostriedku znásilnil gang mladučkú 23-ročnú študentku, ktorá na následky zomrela. Nikto jej pritom nepomohol.

Len v roku 2011 došlo v Indii k viac než 24 000 prípadom znásilnenia. Indický prezident Pranáb Mukherdží na začiatku februára schválil tvrdšie postihy pre páchateľov znásilnenia - teraz im hrozí za tento čin trest smrti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Erin Purcell/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy