Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Falošný biskup prenikol medzi zhromaždenie kardinálov!
Zdielať na

Falošný biskup prenikol medzi zhromaždenie kardinálov!

VATIKÁN / Pondelkové stretnutie kardinálov vo Vatikáne vyvolalo poriadny rozruch. Medzi kňazmi, ktorí sa starajú o prípravu konkláve, sa našiel aj jeden falošný. A to dokonca priamo biskup. Tomu sa podarilo preniknúť bez povšimnutia dokonca až priamo do obradnej siene a nikto ho nezastavil.

Zahral sa na kardinála

Nemec Ralph Napierski sa dostal až priamo do obradnej siene, pričom ho nezastavila ani Švajčiarska garda, ktorá strážila vchod do miestnosti. Urobil to však veľmi jednoducho - obliekol sa do kardinálskeho rúcha, čím oklamal údajne aj najlepších vojakov na svete.

Príchod nového kardinála si všimli aj ostatné cirkevné kniežatá. Tí na prvý pohľad zistili, že samozvaný "kardinál" má na sebe šerpu iného odtieňa, ako je pre kardinálov predpísaný. Rovnako, aj jeho pokrývka hlavy vyzerala vraj ako nevkusný klobúk z gangsterských filmov.

Napriek tomu si podával s kardinálmi ruky, fotografoval sa s nimi a predstavoval sa ako duchovný z bratstva "Corpus Dei". Keď sa však chcel dostať ešte ďalej, zastavili ho kardináli, ktorým sa jeho oblečenie nepozdávalo, píše Daily Telegraph.

Veď stačí aj šál...

Ružový pás, ktorý mal ovinutý okolo pásu, bol v skutočnosti iba šál. Kardináli, ktorí na tento podvod prišli okamžite povolali vojakov Švajčiarskej gardy, ktorí Napierskeho okamžite eskortovali preč. Samotný falošný "kardinál" sa pre denník Daily Telegraph vyjadril, že bojuje proti klamstvám a neprávostiam na prahu Katolíckej cirkvi.

Vydával sa za apoštola menom Basilius. Podľa niektorých médií propaguje na internete takzvanú Ježišovu jógu a údajne vynašiel systém, ktorým môžu ľudia ovládať počítače iba mysľou. Jeho nečakaná návšteva vraj priebeh kongregačného stretnutia nijako zvláštne nenarušila.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy