Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Havária autobusu. Šofér odpadol za volantom
Zdielať na

Havária autobusu. Šofér odpadol za volantom

POĽSKO / Poriadne dramatické chvíle zažili cestujúci, ktorí sa viezli autobusom v poľskom Gdaňsku. Šofér počas jazdy náhle odpadol.

Kamera vo vnútri autobusu zachytila dve ženy, ktoré priskočili k volantu a vozidlo sa snažili bezpečne zastaviť. Podarilo sa. Vodiča autobusu ihneď previezli do nemocnice. Lekári ale zatiaľ nevedia povedať, prečo stratil vedomie. Alkohol u neho nezistili. Dopravná spoločnosť chce tieto dve hrdinky.

Alkohol nezistili...

Jazdu hrôzy však v tomto prípade nespôsobil alkohol. "U šoféra sa požitie alkoholu nezistilo. Budeme však zisťovať, čo spôsobilo stratu vedomia." tvrdí hovorkyňa Polície v Gdaňsku Marzena Szwed-Sobańska. "Naštastie nikto nebol pri havárii zranený, cesta ostala na 15 minút neprejazdná."

Pasažieri to zvládli

"Kto je tu šofér?" Túto otázku je je počuť na zázname z čiernej skrinky autobusu. Od momentu, kedy vodič stratil vedomie sa autobus nekontrolovateľne rútil ešte 400 metrov, pričom vošiel aj do protismeru.

Našťastie duchaprítomní pasažieri získali kontrolu nad autobusom a zastaviť. "Tí ľudia preukázali obrovskú odvahu a podarilo sa im zachrániť aj ostatných pasažierov. Chceli by sme sa im preto aj odvďačiť," vyjadril sa pre poľskú televíziu TVN24 Piotr Topolewicz zo spoločnosti, ktorá vlastní autobus. Video zverejnil portál poľskej televízie tvn24.pl.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

tvn24.pl

Súvisiace články

Najčítanejšie správy