Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hasiči našli v zrútenom dome už štyri bezvládne telá
Zdielať na

Hasiči našli v zrútenom dome už štyri bezvládne telá

FRENŠTÁT POD RADHOSTĚM / Hasiči našli v noci v sutinách zrúteného panelového domu štyri telá. Tri z nich sú deti, jedno z nich zrejme predškolského veku. Výbuch domu tak má uuž 5 obetí

Tri deti a jeden dospelý

Jeden dospelý je stále nezvestný. Agentúre ČTK to povedal hovorca moravskosliezských hasičov Petr Kůdela. Explózia v paneláku v centre mesta nastala  v nedeľu krátko pred 4. hodinou ráno. Pravdepodobne sa jednalo o výbuch plynu. Po ňom prepukol požiar, ktorý zničil celý dom. 

Prvú obeť nešťastia oznámila polícia hneď v nedeľu ráno. Ďalších mŕtvych našli hasiči až v noci pri postupnom odpratávaní trosiek. Ostatky zrejme patria obyvateľom domu, ktorých polícia považovala za nezvestných. Medzi piatimi nezvestnými boli 3 deti a jeden dospelý.

Možno nešlo o náhodu

Pri nešťastí bolo zranených 11 ľudí, medzi nimi jeden dobrovoľný hasič a tri deti. V kritickom stave leží na popáleninovom centre Fakultnej nemocnice v Ostrave žena, ktorá utrpela popáleniny na 90 percentách tela a muž, ktorý mal popálené telo na 50 percent. "Pomaly pokračujeme v odpratávaní trosiek. Strieda sa pri tom vždy 10 hasičov, ktorým pomáhajú psy. Prebieha to tak, že ťažká technika najprv vezme panel a zostatok sa odprace ručne," opisuje Kůdela. 

Príčinu výbuchu musí zistiť polícia. Pracuje aj s verziou, že sa nejednalo o nešťastnú náhodu. "Musíme pracovať so všetkými verziami, aj s takou, že by mohlo ísť o podozrenie z nejakého úmyselného trestného činu, ktorý nemožno vylúčiť," povedal krajský policajný riaditeľ Tomáš Tuhý.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy