Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Výbuch v paneláku! Jeden mŕtvy, päť nezvestných
Zdielať na

Výbuch v paneláku! Jeden mŕtvy, päť nezvestných

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM / V nedeľu ráno pred štvrtou hodinou vybuchol v jednom z panelákov v českom Frenštáte pod Radhoštěm plyn a budovu zachvátil požiar. Prvotné informácie hovorili o dvoch mŕtvych. Najnovšie informácie hovoria o jednom mŕtvom a piatich nezvestných, vrátane troch detí.

Niekoľko ľudí stále nezvestných

Explózia domom otriasla skoro ráno a následne vypukol požiar. Zranených bolo 11 ľudí, ďalší sú stále nezvestní. "V panelovom dome vo Frenštáte pod Radhoštěm malo dojsť k výbuchu plynu a následému požiaru. Niekoľko osôb z domu je stále nezvestných," uviedla policajná hovorkyňa Soňa Štětínska. Záchranári miesto stále prehľadávajú a hľadajú ďalších ľudí. 

"Strašne kričali a chceli von. Celá chodba bola v plameňoch. Všetky okná sú rozbité a vyrvané von z pántov... Takú ránu som ešte nikdy nepočul, neviete si to ani predstaviť," povedal pre portál denníka Právo novinky.cz svedok udalosti Jozef Nárožný.

Žena je popálená na 60-ich percentách tela

Hovorca moravskosliezských záchranárov Lukáš Humpl povedal, že medzi zranenými je osem dospelých a tri deti. Dvaja zranení utrpeli vážne popáleniny a boli prevezení do ostravskej nemocnice.

Jedna žena, ktorú záchranári previezli na popáleninové centrum utrpela popáleniny približne na 60-ich percentách povrchu tela. 38-ročný muž bol do nemocnice prevezený s popáleninami tváre, brucha, hrudníku a končatín.

Bol to naozaj plyn?

Príčinu výbuchu musí vyšetrovatelia najskôr zistiť. Miestni obyvatelia však špekulujú, že nemuselo ísť o výbuch plynu. "Dole býval veľmi problémový človek. Mesto ho chcelo vysťahovať. Vyhrážal sa, že všetkých zabije," povedal novinárom Tomáš Babínec. O problémovom mužovi hovorili na mieste aj ďalší svedkovia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Právo

Súvisiace články

Najčítanejšie správy