Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prichádza posledný pápež ancikrist? Potom zničia Rím
Zdielať na

Prichádza posledný pápež ancikrist? Potom zničia Rím

VATIKÁN / Hovorí lámanou česko-slovenčinou a je jedným z troch horúcich kandidátov na nástupcu Svätého otca Benedikta XVI. Hovoríme o viedenskom arcibiskupovi Christophovi Schönbornovi (68). Ten môže byť posledným pápežom. Pápežom ancikristom. Aspoň podľa proroctva svätého Malachiáša...

Presný opis Benedikta XVI.

112 mien. Toľko obsahuje proroctvo írskeho arcibiskupa z 12. storočia. Ten sa neskôr stal svätým a dnes ho poznáme ako Malachiáša. V roku roku 1139 navštívil Rím a Inocenta II.. V metropole kresťanstva mal vízie, podľa ktorých dokázal určiť mená budúcich pápežov.

Predposledného z nich mali prezývať "gloria olivae". Vo voľnom preklade z latinčiny to znamená sláva olivy. No a tento opis presne sedí na odchádzajúceho Benedikta XVI. 

Zničenie Ríma

Koncom tohto mesiaca odstupujúci Svätý otec si meno vybral na počesť svätého Benedikta z Nursie. Ten v 6. storočí založil regule pre mníchov. A oliva je symbolom jednej z odnoží, ktorá vznikla v 14. storočí, takzvaných olivetánov. 

"Na konci príde Petrus Romanus (Peter Rímsky- pozn. redakcie). Po ňom už len Kristus," predpovedal aj podľa francúzskej tlačovej agentúry AFP Malachiáš. Posledný vládca na Svätom stolci bude ancikristom a spôsobí zničenie Ríma, spomína sa vo vízii.

Peter Rímsky = arcibiskup Schönborn?

No a tu sa vraciame k viedenskému arcibiskupovi Schönbornovi. Rodákovi z hradu Skalka v susednej Českej republike. Jedným z jeho mnohých mien je totiž aj Peter. Možno Peter Rímsky spomínaný svätým Malachiášom.

Malachiášov rukopis so spísanými víziami skončil prísne strážený vo vatikánskom archíve. Svetlo sveta uzrelo až v roku 1595. Benediktín Ardnold de Wyon ho uvádza v knihe Lignum Vitae (Strom života). Katolícia encyklopédia ale práve niekde tu vidí začiatok kolosálneho podvrhu so zoznamom 112 pápežov a príchodom ancikrista.

Konkláve, čiže voľba pápeža, začne 28. februára 2013 po 20- tej hodine. Okrem spomínaného Christopha Schönborna sa dávajú veľké šance aj mužovi z Afriky. Tiež Petrovi. Peter Turkson z Ghany vedie Radu pápeža pre spravodlivosť a mier. VIAC TU.

Kto a čo príde po Benediktovi XVI. Slovensko naživo s Jánom Mečiarom, streda, 13.2., 22:30, PLUS

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy