Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ozbrojený muž sa zabarikádoval v bunkri aj s chlapcom (6)
Zdielať na

Ozbrojený muž sa zabarikádoval v bunkri aj s chlapcom (6)

Rukojemnícka dráma, ktorá si zatiaľ vyžiadala jednu obeť, sa odohrala v autobuse plnom malých žiakov. Muž zastrelil vodiča a uniesol 6-ročného chlapca. Jeho osud je neznámy, polícia sa k nemu nevie dostať.

Vodiča autobusu zabil

Zatiaľ márne sa vyjednávači americkej polície snažia oslobodiť 6-ročného chlapca, ktorého 65-ročný Jimmy Lee Dykes v utorok uniesol zo školského autobusu, pričom vodiča zastrelil. Spolu s dieťaťom sa vrah ukryl v podzemnom bunkri v meste Midland City. Chlapec podľa slov polície nie je zranený. 

Veterán vietnamskej vojny v utorok popoludní nastúpil do školského autobusu, v ktorom bolo 20 detí. Chcel si jedno alebo dve z detí odniesť so sebou, ale vodič mu v tom bránil. Muž následne 66-ročného vodiča Charlesa Alberta Polanda zastrelil a 6-ročného chlapca uniesol. 

Chlapec zranený vraj nie je

Dykes sa následne zabarikádoval i s dieťaťom na svojom pozemku v podzemnom úkryte. Policajti miesto obkľúčili a snažia sa s rukojemníkom vyjednávať. Motív nie je zatiaľ mužom zákona zrejmý. Dykes údajne nemá k chlapcovi osobný či rodinný vzťah.

Podľa súdnych záznamov sa mal Dykes v stredu objaviť na súde kvôli tomu, že ohrozoval svojho suseda, keď pred mesiacov prechádzal okolo jeho domu. Susedia tvrdia, že na nich kričal a strieľal do vzduchu. Vraj preto, že poničili svojimi autami cestu pred jeho domom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy