Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Olivii (1) prešla cez oko ceruzka a zarezala sa do mozgu
Zdielať na

Olivii (1) prešla cez oko ceruzka a zarezala sa do mozgu

Neuveriteľná nehoda, ale aj neuveriteľné šťastie. O tom môžu hovoriť rodičia 19-mesačnej Olivie, ktorá sa vážne zranila pri kreslení. Spadla totiž zo stoličky priamo na ceruzku, ktorá sa jej zabodla do očka. A to nie je všetko. Prešla jej hlavou a skončila až v mozgu.

Spadlo priamo na ceruzku

Prípad malej Olivie šokoval aj skúsených záchranárov a lekárov. Dievčatko si kreslilo, keď spadlo zo stoličky. Ceruzku pritom ani nedržalo v ruke, skrátka spadlo priamo na ňu.

"Nevidela som to, len mi staršie dieťa zrazu hovorí - v hlave má ceruzku. Len tak, akoby sa nič nedialo. Pozrela som sa a najprv som si myslela, že je iba zlomená, Olivii totiž trčal z očka iba kúsok," hovorí Oliviina matka Susie Smithová pre huffingtonpost.com.

Susie okamžite zavolala pomoc. Malú dcérku vzala do náručia a celá vystrašená čakala. Dievčatko okamžite vrtuľníkom previezli do nemocnice v Bostone. Röntgen lekárom ukázal, že ceruzka prešla oboma hemisférami.

Zákrok sa zadaril

Dráha ceruzky všetkých prekvapila. Zázračne minula optické nervy i hlavné cievy. Napriek tomu pred operáciou Olivia mala tri záchvaty, ktoré spôsobovali aj paralýzu.

Dievčatko napokon ani neoperovali na sále. Dali mu sedatíva a ceruzku vyťahovali celých 45 minút. Dnes, tri týždne po nehode sa zdá, že maličká vidí dobre a ani neurologické vyšetrenia neodhalili žiadny problém. Rodičia, ktorí sú lekárom i záchranárom neskutočne vďační, ale Olivii ceruzku do ruky asi tak skoro nedajú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

WWW.HUFFINGTONPOST.COM

Súvisiace články

Najčítanejšie správy