Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Prepadli školáčku. Po zásahu päsťou jej vraj lúpežníci vzali 6 eur
Zdielať na

Prepadli školáčku. Po zásahu päsťou jej vraj lúpežníci vzali 6 eur

Za bieleho dňa mali na jednom zo sídlisk v Komárne prepadnúť školáčku a okradnúť ju o 6 eur, ktoré jej dala mama. Stalo sa to približne na rovnakom mieste, ako útok z minulého týždňa. Vtedy páchateľ ukradol žene kabelku a už je vo vyšetrovacej väzbe.

15-ročná Kristína bola ráno o ôsmej na ceste do školy, no len pár metrov od domu ju prepadli dvaja muži. Aspoň tak to siedmačka z blízkej základnej školy, vyrozprávala doma po tom, ako sa vrátila okolo deviatej s krvácajúcim rozbitým nosom. "Prepočítavala si peniaze, drobné, čo jej dávam na desiatu. Tí dvaja tam vraj fajčili, iste si mysleli, že má pri sebe viac peňazí. Vrátila sa domov zakrvavená, aj na svetri, ktorý som ešte nestihla vyprať," hovorí mama prepadnutej školáčky.

Lúpežníci v kuklách ju udreli do nosa

Podľa slov dievčaťa mali mať útočníci na hlave čierne kukly, jeden z nich ju vraj pridržal zozadu a druhý ju udrieť päsťou do nosa. Dievča mali chytiť za ruky a za nohy a násilím ju vložiť na zadné sedadlo pristaveného auta. "Inak jej neublížili, len cítila, ako jej vyberajú z vrecka peniaze, lebo mala na sebe tepláky. Hovorila o nejakom modrom aute a bola vyľakaná," opisuje prepad matka dievčaťa.

Chceli ju aj omámiť?

Po tom, ako útočníci vzali dievčaťu peniaze, mali ju vyložiť v slepej uličke za cintorínom. Kristína tvrdí, že v aute jej vopchali do úst tabletku, ktorú však neprehltla a odovzdala ju polícii. "Nakoľko v danej veci prebieha vyšetrovanie, nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie, " konštatuje Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre.
Polícia podľa našich informácií momentálne preveruje, čo sa vlastne stalo, ako aj totožnosť jedného podozrivého muža. "Komárňanská vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a zločinu obmedzovania osobnej slobody," dodáva Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy