Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Lúpežníci ženy prepadli a okradli ich o kabelky
Zdielať na

Lúpežníci ženy prepadli a okradli ich o kabelky

Zdroj: Alli

Policajní vyšetrovatelia začali vo všetkých prípadoch trestné stíhanie..

V sobotu 22. augusta večer okolo 19.30 hodiny pred obytným blokom na Uherovej ulici v Košiciach neznámy páchateľ lúpežne prepadol 48-ročnú ženu. Napadol ju zozadu a snažil sa jej vytrhnúť kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno. Po krátkom zápase sa mu to podarilo a s kabelkou ušiel. Prepadnutá žena z Košíc vyviazla bez zranení. V kabelke mala osobné doklady, peňaženku s hotovosťou 50 eur (1506 Sk), mobilný telefón a zväzok kľúčov, takže celková škoda dosiahla 181 eur (3012,6 Sk).

Ďalšia lúpež sa odohrala taktiež pre obytným blokom, ale na Južnej triede v Košiciach v piatok 20. augusta neskoro večer asi o 22.40 hodine. Neznámy páchateľ tam lúpežne prepadol 29-ročnú ženu z Košíc. Napadol ju zozadu a snažil sa jej vytrhnúť kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno. Podarilo sa mu to po krátkom zápase. Poškodená nebola zranená. Krádežou kabelky, v ktorej mala osobné doklady, peňaženku s hotovosťou, dáždnik, slnečné okuliare, mobilný telefón a kľúče od bytu, jej vznikla škoda 225 eur (6778 Sk).

Do tretice v sobotu 22. augusta po štvrtej hodine neznámy páchateľ lúpežne prepadol 49-ročnú ženu pri zadnom vchode do potravín na Triede 1. mája v Spišskej Novej Vsi. Obeť dvakrát udrel zozadu dlaňou po hlave a po krátkom zápase jej vytrhol kabelku, ktorú mala prevesenú cez rameno. Ženu sotil na chodník s krikom, že ju zabije a ušiel. Okrem straty kabelky s osobnými vecami v celkovej hodnote 52 eur (1566 Sk) utrpela prepadnutá žena aj pomliaždeniny hlavy, má natiahnuté svalstvo na krku a ramene ľavej ruky. Zo zranení sa bude zotavovať asi desať dní.  

Policajní vyšetrovatelia začali vo všetkých troch prípadoch trestné stíhanie vo veci za zločin lúpeže. Jana Mésarová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorá dnes o lúpežiach informovala, doplnila, že trestná sadzba je tri až osem rokov.

Zdielať na