Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Róbert (37) ohrozoval suseda kušou. Na policajtov vytiahol brokovnicu
Zdielať na

Róbert (37) ohrozoval suseda kušou. Na policajtov vytiahol brokovnicu

Zabitím sa vyhrážal susedovi a mieril pri tom na neho kušou. Muž z Utekáča podobne vyvádzal aj pred rokom. Nelegálne držanú brokovnicu vtedy namieril na policajtov. Útočník pravdepodobne fajčí marihuanu. Sušené rastliny u neho našli vtedy, aj teraz.

Konflikt medzi obvineným Róbertom a majiteľom domu mal vzniknúť kvôli  ceste, ktorá vedie z dediny do neďalekej záhradkárskej osady. 

Nepáči sa mu, že záhradkári chodia po "jeho" ceste

Majiteľovi domu, ktorého sme doma nenašli,  sa vraj nepáči, keď tadiaľ ľudia prechádzajú, čo nám potvrdili viacerí záhradkári. Údajne tvrdí, že cesta je jeho. Róberta to už pravdepodobne nahnevalo a na suseda namieril kušu. Vyhrážal sa mu, že ho zabije. "Lebo ho ľudia stále provokujú, že to je ich cesta. Autá dávajú do cesty a ich psi hryzú," snaží sa ospravedlniť správanie syna jeho matka.

Problémy mal aj pred rokom

37-ročného chlapa obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania a sudca ho vzal do väzby. Televízia JOJ už o tomto mužovi hovorila , pretože o jeho väzobnom stíhaní rozhodoval sudca aj koncom roka 2011. Jeho problémy sa začali nepríčetným správaním. Matka k nemu zavolala záchranárov. Tí si však na agresívneho muža museli privolať policajtov, na ktorých vytiahol zbraň. Pár dní potom strávil na psychiatrii. "On úplne bláznil, dokonca tvrdil, že ani mňa nepozná, bol nepríčetný," hovorí Róbertova matka.

Marihuanou si vraj liečil psoriázu

Za všetkým boli pravdepodobne alkohol a taktiež drogy. Kriminalisti z Lučenca totiž pri prehliadke jeho chatky našli veľké množstvo marihuany.  "Ja som ju nepredával. Iba, keď  kamaráti prišli za mnou na kopec, tak sme si pofajčili jointa," obhajoval pred rokom Róbert svoje správanie. "Fajčím rád, veľmi mi to pomáha, aj na psoriázu," dodáva.

Sudca vtedy rozhodol, že bude stíhaný na slobode a muž pred našimi kamerami povedal, že s pestovaním marihuany prestane. Dovtedy, kým ju nezlegalizujú. No sušené rastlinky našli v jeho chatke aj teraz. "Zaistený rastlinný materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie, poznamenala Mária Faltányiová," hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Najčítanejšie správy