Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nákladné auto vrazilo do ľudí. Zlyhali mu brzdy
Zdielať na

Nákladné auto vrazilo do ľudí. Zlyhali mu brzdy

V prístave v keňskej Mombase zomrelo najmenej 11 ľudí, keď kamión, ktorému zlyhali brzdy vošiel do davu, čakajúceho na trajekt.

Najmenej jedenásť mŕtvych

"Pre túto chvíľu môžeme potvrdiť smrť jedenástich ľudí pri dráme v prístave," uviedla to miestna vedúca Červeného kríža. Podľa nej boli na mieste nehody uväznené desiatky ľudí. Ďalších desať ľudí previezli v kritickom stave do nemocníc. Podľa svedkov hneď po náraze nákladiaku do ľudí, na nástupisku prepukla tlačenica a panika.

Svedkovia tvrdia, že nákladnému autu zrejme zlyhali brzdy, pretože nekontrolovateľne vošiel do davu cestujúcich, ktorí sa práve naloďovali na trajekt.

Na okraji kanála čakali stovky ľudí

"Nehoda sa stala ráno, v čase dopravnej špičky. Vodičovi nákladného auta zlyhali brzdy a nedokázal zastaviť pred davom ľudí pred kanálom," uviedol Joshua Omukatan, veliteľ dopravnej polície. Na trajekt naložili všetky vozidlá a pasažierom práve dovolili nastupovať na trajekt, keď sa v rýchlosti vyrútilo nákladné auto. Na okraji kanála čakali v čase nehody stovky ľudí. Trajekty premávajúce cez kanál sú totiž jedným z mála spojení z ostrovnej Mombasy na pevninu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy